Hardware

Zašto je vašem poslovanju potrebna

IT podrška?

Bilo da je u pitanju hardver ili softver, backup podataka ili sigurnost IT sustava, najbolje je imati jednog partnera za sve dijelove IT infrastrukture. Tako nema čekanja i dogovora između različitih izvođača radova, nema izazova s kombiniranjem različitih dijelova IT infrastrukture i imate podršku u svakoj situaciji. Ukoliko vaš problem zahtijeva hitno rješenje priskačemo u pomoć putem udaljenih spajanja (remote support) stoga smo virtualno prisutni širom Republike Hrvatske uz poneki inozemni izlet. Ukoliko problem nije rješiv udaljenim putem, naš stručni tim izlazi na teren preuzima zadatak u svoje ruke.

Poboljšanje procesa i optimizacija troškova

Ukoliko nemate internog IT eksperta koji može pokriti čitavu IT infrastrukturu i pri tome je dovoljno stručan da riješi svaki problem i spriječi zastoje u radu, angažiranje vanjske tvrtke za ovaj dio aktivnosti predstavlja odlično rješenje.

Angažiranje firme s dobrom reputacijom, koja nudi kvalitetnu podršku može značajno smanjiti vaš godišnji trošak kad je u pitanju IT podrška, kupovina hardvera i softvera za potrebe poduzeća.

Sve usluge na
jednom mjestu

Ukoliko ste nova firma, tek ste nabavili nova računala i počinjete s radom, naš tim u dogovoru s vama izlazi na teren i vrši pravilno povezivanje računala sa svim perifernim uređajima kao što su štampači, skeneri i druga oprema. 

Povezivanje rutera, switcheva i kreiranje poslovne žične ili bežične mreže, zatim instalaciju licenciranih operativnih sustava, instalaciju programa i drugog potrebnog softvera za rad.

Više od

150

zadovoljnih klijenata

Više od

180 km

kabela ugrađeno

Više od

1000 km

prijeđenih na terenu

Najbolja

kvaliteta i usluga

Reference zadovoljnih klijenata

 • Tim je brz i uspješno odradi sve zahtjeve. Preporučam svima.

 • Tvrtka koja neće iznevjeriti. Brzo rješavaju sve probleme.

 • Odlična Tvrtka, brzi su i efikasni. Preporučam svima.

 • Odlična ekipa, svaka preporuka :)

 • Super tvrtka, sve profesionalno odrađeno

 • Mjesto rješenja za svaki problem :)

 • Izvrsna ekipa! Oduševljena načinom rada, komunikacijom, brzinom, stručnošću!

 • Odlicni, brzi i efikasni!

Ofir

na terenu

Koja god se tehnika kvari na teren izlaze naši IT čuvari!

Za sve zahtjeve koje nismo u mogućnosti riješiti putem udaljenih spajanja (remote support), naši djelatnici izlaze na teren i preuzimaju zadatak u svoje ruke.

Naše usluge

Bežične i žične računalne mreže

Nakon što su informatika i komunikacijska tehnologija pojeftinile, računalne mreže više nisu bile dostupne isključivo korporacijama ili izuzetno bogatim

Saznaj više

IT podrška

Informatička podrška vjerovatno je jedna od vrlo nezahvalnih usluga. Priznajte - uvijek imate nekoga u obitelji, užem ili širem krugu ljudi i poznanika tko se "kuži u te kompjutere". Vrlo često, čak i prilično ozbiljne i jake tvrtke imaju tek

Saznaj više

Održavanje računala

Računalna oprema i mrežna infrastruktura poslovnih i privatnih subjekata prva je djelatnost kojom se Ofir d.o.o. počeo baviti. Na njemu smo izgradili brend i ostvarili dugoročnu suradnju koja traje i danas. Održavanje računalne opreme

Saznaj više

Sigurnosna kopija podataka na udaljenom mjestu

Poslovni podaci pokazali su se kao najvažniji aspekt IT infrastrukture svih tvrtki. Rastući trend rada na daljinu i digitalnog poslovanja čini ove podatke

Saznaj više

Kontaktirajte nas
  Ovu stranicu štiti reCAPTCHA i vrijedi Googleova Politika privatnosti i Uvjeti korištenja.

  Česta pitanja

  Ovo je jedno od najčešćih pitanja naših klijenata, univerzalan odgovor ne postoji zato što je računalo kompleksna cijelina i uzrok može biti bilo šta. U ovom slučaju najbolje je pozvati naše servisere kako bi dobili dalje upute.

  Moguć je kvar na nekom dijelu hardwera kao što je RAM memorija, grafička kartica, matična ploča ili neka druga komponenta računala. Ukoliko imate laptop problem može biti s flat kablom koji spaja ekran vašeg laptopa.

  Postoji više uzroka za usporen rad računala. Neka od najčešćih su nedovoljno prostora na hard disku na kojem se nalazi operativni sustav. Drugi čest uzrok je antivirusni software, obično korisnici kako bi bili sigurni da su zaštićeni instaliraju više od jednog anitvirusnog softwarea te na ovaj način dodatno usporavaju rad računala. Brzim pregledom računala možemo utvrditi točan uzrok ovog problema.

  Pojava plavog ekrana nije retka pojava na Windows operativnom sustavu. Najčešći uzrok ovog problema je neispravan hardware što podrazumijeva RAM memorije, grafičke kartice, matičnu ploču, napajanje ili pak nekompatibilnost drivera. Točan uzrok može se utvrditi dijagnostikom.

  Ovisno koliko je staro računalo moguće je napraviti takozvani upgrade računala. Svako računalo je posebno bilo da je u pitanju laptop ili stono računalo. Najčešći problem kod starijih računala je hard disk (HDD), zamjenom starog HDD s novim Solid State Drivom (SSD) će sigurno ubrzati rad računala. Osim toga moguće je i dodavanje dodatnog seta RAM memorije ukoliko je moguće ili zamjena postojeće s većom.

  Neki od uzroka ovog problema mogu biti: WAN port na ruteru, nepravilna podešavanja na ruteru, postavke mrežne veze na vašem računalu (DNS pristup, postavke PROXY servera, TCP/IP postavke). Izaskom na teren i provjerom podešavanja naši serviseri mogu veoma brzo otkloniti ovaj problem.

  Najčešći problem je previše spojenih uređaja na Wi-Fi ili udaljenost rutera od uređaja putem kojeg se spajate. Veoma je bitno da se ruter nalazi na centralnoj lokaciji u prostoru i da između uređaja (laptop, tablet, mobitel) koji se spaja i rutera bude što manja razdaljina po mogućstvu bez prepreka. Prepreka za Wi-Fi signal mogu biti zidovi, vrata, prozori, stepenice i dr. Ovisno od veličine prostora osim standardnog rutera može vam biti potrebno i proširenje mreže dodavanjem AC (access point) uređaja i zamjena postojećeg rutera. Uvidom u stanje na terenu naš tim će vam dati preporuku za unapređenje i proširenje Wi-Fi mreže.

  031 273 236