Natrag na novosti

Pozitivni petak #3 BitFleet – We do it just a Bit better

Ovoga petka donosimo jedinstvenu i drugačiju ofirovsku priču! Treći pozitivni petak ponosno smo odlučili posvetiti našem zajedničkom projektu, inovaciji za koju se nadamo kako će unaprijediti mnoga poslovanja te olakšati i pojednostaviti organizaciju istog. Riječ je o jednostavnoj aplikaciji – BitFleet – koja služi za upravljanje voznim parkom te istovremeno prati i maksimalno iskorištava vaše resurse. U nastavku pročitajte priču o nastanku aplikacije i zanimljivi put kojim se ideja kretala, razvijala i u konačnici realizirala.

Putovanje je započelo prije godinu dana, kada je naš tim prepoznao potrebe Osječke tvrtke Jet d.o.o. koja se tada susretala s problemima održavanja službenih vozila. Zajedničkim promišljanjem shvatili smo kako se GPS i kamera već nalaze unutar svakog mobitela te smo to odlučili iskoristiti kao našu prednost. Pitate se kako?

Krenuli smo raditi na web i mobilnoj aplikaciji koja će ubrzo biti dostupna na Play Storeu te u bližoj budućnosti na Apple Storeu, s intuitivnim korisničkim sučeljem koje nadzire vašu flotu i sve ponavljajuće zadatke. Brainstormanje s timom najzanimljiviji je dio posla, jer tu zapravo nastaju kvalitetne ideje. Glavni fokusi s kojima smo krenuli u izradu bili su nam nezadovoljstvo, frustracija i gubitak novaca uzrokovani trenutnim stanjem vođenih podataka u bilježnicama ili Excel tablicama. Vođeni tim idejama, usredotočili smo se na izradu aplikacije koja olakšava sistematizaciju i digitalni unos podataka o vozilima. Genijalnom idejom oprostili smo se od neurednih, papirnatih i ljepljivih podsjetnika te smo maksimalno olakšali priču jer je od sada sve nabrojano, dostupno i posloženo na dlanu! Statistike su pokazale kako u Hrvatskoj postoji veliki broj službenih vozila, a brojka od 200.000 to i potvrđuje. U prosjeku, svako malo ili srednje poduzeće u našem okruženju ima dva registrirana vozila, a to znači da postoji iskoristiv potencijal.

Tvrtkama smo ponudili rješenje koje će im olakšati praćenje, uštedu te organizaciju poslovnih vozila. S obzirom na široku primjenu pametnih telefona, aplikacija ima mogućnost jednostavnog unosa opisa i fotografije vozila, praćenje potrošnje goriva/plina, popravaka te podsjetnika. Uz poslovne korisnike aplikacija je namijenjena i privatnim korisnicima koji mogu pratiti samo jedno vozilo jednako detaljno kao i poslovni korisnik.

Što je krajnji rezultat korištenja BitFleet-a? Izrada „osobne kartice“ svakog vozila koje posjedujete te pregled što se na istim događalo i koliko često, uz svakodnevnu optimizaciju troškova.

Ofirovci razmišljaju globalno, zato je naša aplikacija trenutno prevedena na engleski i njemački jezik. Smatramo da ona može zadovoljiti potrebe bilo kojeg tržišta, a ciljanu skupinu korisnika čine mala i srednja poduzeća s voznim parkom.

Iza nas je puno uspješnih projekata, a ovaj nam je priznajemo jedan od najmilijih jer je naš! Iskoristili smo široki spektar znanja i vještina te smo od ideje timskim radom izradili aplikaciju koju možete već sada isprobati putem web sučelja! Nadamo se kako će budući korisnici prepoznati što želimo postići s ovom aplikacijom, jer smo svjedoci koliko komplicirano može biti praćenje voznog parka kada nije sve jednom mjestu.

BitFleet – We do it just a Bit better!

031 273 236