Tehnologije

Laravel (PHP, MySQL), optimizirani poslužitelj, izvještaji

URL

vevu.hr

Klijent

Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru

Opis

Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru jedno je od stalno rastućih institucija istočnog dijela Republike Hrvatske. Svojim obrazovnim programima prepoznaje potrebe tržišta, a to najbolje dokazuju brojevi upisanih studenata koji rastu iz godine u godinu. Studiji su ustrojeni u skladu s Bolonjskim procesom i propisima Republike Hrvatske, a studenti po završetku stručnog studija stječu visoko obrazovanje i zvanja stručnih prvostupnika odnosno diplomiranog fizioterapeuta.

S obzirom na epidemiološku situaciju Veleučilište je željelo učiniti sve tehničke mogućnosti dostupnima budući da će olakšati upise, posebice studentima s udaljenih mjesta stanovanja. Nakon detaljne analize procesa i zajedničkog dogovora oko optimalnog pristupa započet je projekt realizacije web rješenja za online upise studenata.

Projekt:

Izrada aplikacije za upis studenata uključila je:

  • Pripremu baze podataka s visokom razinom sigurnosti odnosno enkripcije.
  • Pregledno i jednostavno sučelje za upis većeg broja podataka od strane administracije Veleučilišta.
  • Intuitivno i responzivno sučelje za studente i unos svih potrebnih podataka propisanih zakonom.
  • Mogućnosti uvoza/izvoza podataka i detaljne analize.
  • Dodatne intervencije administratora Veleučilišta u slučaju kada su podaci netočni (slanje e-maila, podsjetnika).
  • Optimizaciju i testiranje brzine rada pod velikim opterećenjem sustava.

Izazovi:

Uzimajući u obzir dosadašnji način rada samih upisa bilo je potrebno okupiti sve studentske i administrativne službe kako bi svojim prijedlozima i iskustvom doprinijele optimalnom rješenju. Razvojni tim Ofir-a tada je prijedloge tehnički oblikovao i predstavio kroz dinamičnu aplikaciju.
Kraći rok te želja studenata za što bržim upisom u nekoliko slučajeva izazvala je potrebu za brzom tehničkom podrškom. Budući da smo nadzirali cjelokupni proces upisa svi problemi promptno su otklonjeni, a donedavni srednjoškolci uspješno su postali brucoši.

Rješenje:

Usprkos kratkom roku realizacije i implementacije uspješno smo doskočili izazovu studentskih upisa za Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru. Aplikacija je odradila vrlo dobar posao, a projekt možemo ocijeniti uspješnim. Dodatne prednosti digitalnog upisa su u tome što studentima osiguravaju brzinu upisa i uštedu vremena . Vjerujemo kako će u budućem vremenu doći do daljnjeg razvoja aplikacije te novih mogućnosti koje će Veleučilište pružiti svojim studentima.

Ofir portfolio slika laptopa

Pročitajte još

Hidrant case study

Opis posla: web trgovina

Tehnologije: Wordpress, PHP, MySQL, jQuery, napredno cachiranje, optimizacija za tražilice

Mako case study

Opis posla: web trgovina

Tehnologije: Wordpress, PHP, MySQL, jQuery, povezivanje sa sustavom barkodiranja, napredno cachiranje, optimizacija za tražilice

031 273 236