Dajana Stojanović – pobjednica koprivničkog hackathona

30. kolovoza 2016.

Došla, vidjela i pobijedila! To je naša Dajana! Ništa manje od jedne prave Ofirovke nismo niti očekivali, stoga u nastavku pročitajte kako je jedan osječki tim, s našom develeperkom, odnio prvo mjesto na koprivničkom hackathonu.

Dajana, što je tim TIM IT@FFOS napravio na CODEFESTU – prvom koprivničkom hackathonu I koja je bila tvoja uloga?

Tim IT@FFOS na Codefestu je napravio web aplikaciju putem koje se izlistavaju događanja, točnije najave događanja iz različitih sfera života u Koprivnici. Na aplikaciji se mogu pregledavati događaji vezani za sport, zdravlje, kulturu, zabavu, obrazovanje… Razne organizacije, grupe ljudi, društva i slično se mogu registrirati, a poslije i prijaviti kako bi objavili svoj događaj.

Na aplikaciji se prikazuje opis događaja, slike, vrijeme događaja, a ako se ulaz na događaj plaća onda se prikazuje i njegova cijena te se na kraju prikazuje mapa koja pokazuje točnu lokaciju zbivanja.

Onaj tko objavi događaj može ga promijeniti, prepraviti i obrisati. Administrator stranice može uređivati, brisati i dodavati sav sadržaj. Događaji se mogu pregledavati po kategorijama i po datumu.

Kakav je osjećaj raditi u timu pod tolikim pritiskom i koje su vam bile najveće prepreke. Kakav pritisak??

Uopće nije bilo pritiska, mi smo došli s ciljem pokazati što znamo, uopće se nismo nadali nekoj veliko nagradi i tolikom priznanju. Dok smo radili, čitavo smo se vrijeme zabavljali, pjevali, glupirali se, pili kavu i sokove, ali smo ipak uspjeli napraviti veliki posao. Sama je ideja bila jedna od najvećih prepreka zbog količine stvari koje smo odučili napraviti u tako kratkom vremenu – imali smo samo 12 sati.

Što ti je za pobjedu dao Ofir, a što donosiš u Ofir iz Koprivnice?

Ofir mi je dao priliku da proširim svoje znanje koje sam iskoristila na CODEFEST-u. Uz znanje dobila sam laptop koji sam koristila na Hackathonu. Iz Koprivnice sam donijela pregršt divnih uspomena, iskustava i lijepih prijateljstva.

Vaš je tim jedini imao žene u timu, kako je tim funkcionirao i što misliš o položaju žena na IT sceni?

Da, jedine žene i pobijedili smo! Mislim da to govori kako je tim funkcionirao! 🙂 Žene u IT sceni? Pa ipak je prva programerka bila žena…

Kakvi su planovi za budućnost?

Ovaj mjesec upisujem diplomski studij Informacijske tehnologije i nakladništvo na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Nastavit ću sa svojim usavršavanjem u Ofiru, a kasnije što bude.

Sada kada si pokazala drugima što znaš i umiješ, mi te ne puštamo! Štoviše, imaš task u Asani!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!