Druga strana Ofira – Davor Petrušić

16. studenoga 2022.

U ovom intervjuu upoznajemo vas s našim Davorom – tehničkim direktorom i prokuristom. Davor je s nama od 2009. godine, a u međuvremenu je postao jedan od onih na koje odmah pomislite kad se sjetite Ofira.

Davor je pravi ljubitelj stolnog nogometa koji rado odigra pod pauzom, a detalje iz njegovoga posla i privatnog života donosimo u nastavku.

Bok, Davore! Reci nam koja je tvoja pozicija u Ofiru i koliko si dugo ovdje?

Pozz. U Ofiru sam počeo raditi 2009. godine, a trenutno sam tehnički direktor i prokurist.

S obzirom na to da si u Ofiru već dulje vrijeme, možeš li nam reći kako je Ofir rastao kroz godine?

2009. u Ofiru smo radili kolega Milan i ja. Od prvog dana do danas Ofir raste laganim koracima što uključuje povećanje broja djelatnika, ukupnog prometa i plaća. Danas je to tim od 24 odlična igrača koji su kod svakog IT izazova sposobni složiti rješenje. Smatram da je ovaj konstanti rast kroz godine omogućio optimizaciju, prihvaćanje novih rješenja i tehnologija. Konstantno učenje i napredovanje te puno odricanja se do sada pokazalo kao dobra kombinacija. Individualni pristup kolegama, njihov napredak i prilagodbe su nam omogućili stalan tim koji su postali vrhunski stručnjaci.

Je li taj proces promjene značio i promjenu u tvom opisu posla?

Promjenom i porastom posla, a naravno i sve većim brojem kolega, moj opis posla se širio i mijenjao. Od terenskog operativca do današnje pozicije koja većinom uključuje mentorstvo, organizaciju i konzultacije. Kroz godine sam morao proširiti i usavršavati se i to ne samo u tehničkom smjeru već i u zakonodavnom i financijskom dijelu vođenja tvrtke. Tu su mi neka druga područja u kojima sam paralelno radio puno pomogla, uz neizostavni partnerski odnos s Milanom. Tranzicija nije bila jednostavna zbog individualnosti svakog Ofirovca i povezivanje njihovih prednosti u optimiziran rad tima.

Budući da tvoj posao uključuje i ured, ali i teren, kako izgleda jedan tvoj radni dan? Koji su tvoji glavni alati za rad?

Moj radni dan se kroz godine izrazito mijenjao. Trenutno sam u uredu veliku većinu vremena gdje radim za prijenosnim računalom. Bez njega i mobitela radni dan je nezamisliv. Asana, Teams i Teamviewer su glavni alati koji mi omogućuju rad iz bilo kojeg dijela svijeta. Ponekad imam veliki broj sastanaka s partnerima ili onima koji će to tek postati pa znam biti po cijeloj regiji. I danas mi odlazak na teren i pomoć kolegama predstavlja zadovoljstvo pa se ponekad pridružim i radovima, pogotovo u mrežnim tehnologijama.

U tvom je rječniku često riječ “izazov.” Što misliš, koji je najbolji pristup izazovima u ovome poslu?

Znanje i iskustvo u kombinaciji s dostupnim literaturama online u ITju omogućuju vrhunska rješenja svakog izazova. Vrijeme potrebno za rješenje se smanjuje kod svakog novog jer izazov u ITju nije samo posao. Strast i ljubav prema tehnologiji uvelike pomažu.

S obzirom da je tvoja uloga u Ofiru poprilično sveobuhvatna, kako kombiniraš privatni i poslovni život?

Svatko u mom privatnom životu svjestan je koliko mi je važan Ofir i Ofirovci. Isto tako, smatram da svaki Ofirovac zna koliko mi je obitelj važna. Najbolje možda govori poklon koji sam dobio od supruge za rođendan. Sve je povezano, ali i dobro planirano kako bi balans bio što bolji.

 

Druga strana Ofira - Davor Petrušić - šalica

 

Kolege s kojima smo dosad imali prilike razgovarati istaknuli su kao omiljenu zanimljivost druženje petkom. Dijeliš li mišljenje ili bi izdvojio nešto drugo?

Druženje petkom je “must have” svakako. Izdvojio bih više selidbe i “team (de)buildinge” Ofirovaca. Selidbe mi puno znače jer pokazuju da smo (opet) prerasli prostor, da smo svi na okupu i da ćemo se još bolje organizirati. “(De)buildinzi” su posebna priča i posebno su mi dragi jer petkom često ne dođu svi Ofirovci (nismo svi iz Osijeka). To je prilika da se vidimo, okupimo i stvorimo još jednu životnu uspomenu.

Za kraj, reci nam nešto o sebi izvan Ofira.

Imam predivnu suprugu i dvoje malih klinaca koji mi pružaju neizmjernu životnu snagu i ljubav. Imam otkačenu sestru i nekonzervativne roditelje koji su uvijek tu. Na bazenu sam odrastao, a i danas volim igrati vaterpolo. Skijati, putovati i peći rakiju nisam nikada odbio. Uvijek vučem svoje klince da rade sve sa mnom i kroz to, nadam se, nešto i nauče.

Davor je, kako smo na početku i rekli, naš neizostavan dio. Drži nas na okupu, vodi računa da su svi Ofirovci na pravim tračnicama, a ako se odlučite postati dio Ofira vjerojatno ćete prvo upoznati baš njega.
Ako se pronalazite u ovoj atmosferi, pratite i dalje naš web i društvene mreže. Prvo slobodno radno mjesto možda je baš vaše!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!