Druga strana Ofira – Vedrana Lončar

25. listopada 2022.

Upoznajte našu lijevu i desnu ruku Ofira – voditeljicu ureda i kontrolorku kvalitete – Vedranu Lončar. Bez nje svi bismo ostali gladni i žedni, a petkom bi nam definitivno nedostajalo svega što jednu zabavu čini zabavom. Ovom prilikom želimo zahvaliti Vedrani na puno truda koji ulaže u naš kvalitetan suživot u uredu!

Pozdrav, Vedrana! Reci nam ukratko koja je tvoja pozicija i koliko si dugo u Ofiru?

Moja službena pozicija je voditeljica ureda/kontrolorka kvalitete. Glavni dio mog posla je briga o uredu, svemu i svima u njemu te testiranje web stranica i aplikacija naših vrijednih programera. Uz to obavljam još podosta sitnijih poslova po uredu. Ovdje sam nešto više od godinu dana, ali u ovako dinamičnom okruženju vrijeme brzo leti.

Možeš li nam detaljnije opisati što ti to točno radiš? Koji su tvoji glavni “alati” za posao?

Kao kontrolorka kvalitete, detaljno pregledavam i testiram stranice i aplikacije prije objavljivanja. Tu je potrebno puno strpljenja i dobro oko za detalje, a i nešto iskustva. Kao voditeljica ureda, brinem za kvalitetu života u uredu. Zaliha kave nikada ne smije biti ispod kritične granice. Uz to, bavim se internom papirologijom, a vodim i komunikaciju s pojedinim klijentima. Posao je raznovrstan i svaki dan je drugačiji. Glavni alat mi je apsolutno MS Excel. Nema toga što ne mogu predočiti jednom lijepo uređenom tablicom. Uz to vodim osobne bilješke na papiru jer volim imati sve napisano.

Jesi li se prije dolaska u Ofir bavila time?

Ovo mi je prvi susret s većinom zadataka koje izvršavam. Na prethodnim radnim mjestima radni dan mi je bio popunjen obavljanjem uglavnom jedne vrste posla. Ovdje u jednom radnom danu prođem kroz tri ili četiri različite sfere posla. Pojedini dani su kaotični.

Studirala si na Elektrotehničkom fakultetu – je li u tvom slučaju bilo primjenjivo ono “Zaboravi sve što si učio na faksu?” ili je ipak bilo poveznice između onoga što si učila ranije?

Nažalost, moj trenutni posao i sve što obavljam u radnom danu nemaju nikakav doticaj s onim što sam studirala. Ali nije mi žao ni studiranja, ni radnog mjesta. Radila sam u struci prije i tada je znanje s fakulteta bilo dobro došlo. Većinu ovoga što sada radim, naučila sam gledajući druge kako rade, pitajući (puno) pitanja i djelomično metodom pokušaja i pogrešaka, no prostora za napredak uvijek ima.

Što najviše voliš u Ofiru? Imaš li neku zanimljivost koje se rado sjetiš i prepričaš prijateljima?

U Ofiru najviše volim petak. Volimo nakon posla ostati i družiti se, pretresti tjedne događaje i “tračeve”, malo se opustiti i zabaviti s radnim kolegama. Ova druženja petkom su već tradicija. Zanimljivih događanje ima uvijek i previše ih je za izdvojiti samo jedan. Često ova druženja petkom završe kao dobre priče.

Svi mi smatramo da imamo još puno za naučiti i usavršiti. Što bi istaknula kao svoje primarne interese u kojima bi se htjela usavršavati?

Voljela bih se okrenuti prema project managementu, ali to su neki vrlo dugoročni planovi. Za sada, prvo se moram naučiti jako dobro organizirati. Uskoro bih trebala početi raditi u jednom novom području pa ćemo vidjeti gdje će to voditi. Ali iskreno, sviđa mi se ovakvo radno mjesto, gdje trebam znati ponešto o svemu.

Imaš li već razrađen plan za budućnost? Gdje se vidiš za 5 godina?

Plan za budućnost je da će biti što biti mora. Nikada nisam voljela konkretno planirati budućnost jer ponekad ne možemo kontrolirati sve što nam se događa u životu. Toplo se nadam da ću za 5 (a i više) godina biti i dalje u Ofiru, da će radni dan biti jednako zanimljiv i kaotičan, a radni kolege jednako raspoloženi pomoći i našaliti se.

Za kraj, reci nam nešto o sebi izvan Ofira.

Izvan Ofira, puno slobodnog vremena provodim s obitelji i prijateljima (neki od njih i sami Ofirovci), uvijek ima neki novi restoran za posjetiti i neka nova društvena igra za isprobati. Uz to, volim čitati špijunske trilere i otići u kino.

Vedrana nas je apsolutno očarala svojim umijećem vođenja ureda i ne znamo što bismo bez nje. Možda ju nećete često čuti tijekom radnog vremena jer je “previše” fokusirana na posao, no kad ju čujete znat ćete da je u pitanju neka dobra šala. Ako ste kao naša Vedrana i vidite se u Ofiru u budućnosti – pratite i dalje naš web – iduća je slobodna pozicija u Ofiru možda baš vaša!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!