Ekipa Ofira zaslužna za novo digitalno ruho grada na Dravi!

11. kolovoza 2017.

Iako nismo jedni od onih koji će na sva zvona pričati o uspješnosti naših projekata, ovaj puta smo odlučili napraviti iznimku. Razlog tomu je što projekt koji ćemo vam predstaviti ipak uzimamo malo više k srcu. Dragi ostali partneri, nemojte nam na tome zamjeriti.

Naime, Ofirov portfelj uspješnih web projekata dobio je novog, počasnog člana, s čijom uspješnom realizacijom još jednom potvrđujemo kvalitetu utemeljenu na iskustvu našeg tima. Upravo smo zato prepoznati na natječaju našeg grada te smo dobili čast i priliku izraditi novu web stranicu našem Osijeku.

Iako, u skoroj punoljetnosti, pod svojim prstima imamo bezbroj napisanih kodova i na stotine uspješnih web stranica, ne možemo sakriti ponos što smo sudjelovali upravo na ovome projektu. Razlog više pronalazimo u činjenici što upravo Osijek polako ali sigurno postaje središte IT struke u Hrvatskoj te kroz svoju krovnu udrugu OsijekSoftwareCity okuplja brojne kvalitetne domaće i svjetski priznate tvrtke. Smatramo kako web stranica našega grada uistinu mora biti svojevrstan odraz struke, kvalitete i znanja naših kolega te pozivnica za sve buduće generacije da svoje mjesto pod suncem pronađu upravo u Osijeku, po mogućnosti, s mišem pod prstima.

Kako je glavni zadatak ovoga projekta bio izraditi modernu web stranicu s responzivnim sučeljem koja će olakšati preglednost i pristup svim bitnim informacijama te pružati aktualan informativni sadržaj građanima, odlučili smo stranicu izraditi na platformi WordPressa.

Izazov s kojim smo se susreli bio je određivanje strukture stranice. Trebali smo postaviti univerzalno rješenje za sve odjele i odsjeke, a da isti pritom budu sto sličniji strukturi stare stranice, s imperativom pojednostavljenja cjelokupnog sadržaja i pristupa. Novim rješenjem olakšan je pristup službama, odjelima, dokumentima, natječajima te raznim informacijama koje bi korisnici htjeli imati.

Također, kako stara stranica nije bila responzivna, odnosno nije bila prilagođena svim tipovima uređaja, s novim se dizajnom postavio izazov dizajnerskog i funkcionalnog usklađivanja elemenata stranice na svim platformama. To je napravljeno s postavljanjem accordiona na elemente koji su popunjeni sa određenim natječajima, dokumentima, projektima i obrascima. Uz to, izazov je bio prebacivanje ogromne količine sadržaja, što nije bilo jednostavno zbog strukture prethodne stranice. Kod određenih stranica prikaz se pravio kompletno otpočetka, kako bi se informacije mogle popuniti na klijentu željen način.

Naravno, svaki je izazov za nas bio samo još jedna prilika da maksimalno otklonimo svaku mogućnost pogreške te do vrhunca izbrusimo naše znanje. Zahvaljujući našoj ekipi, web stranica Osijeka dostojno reprezentira tehnološki potencijal i prosperitet grada na Dravi te uistinu služi svrsi svojim građanima.

Nakon još jednog uspješno realiziranog projekta, spremni smo i tražimo nove izazove. A ako baš Vi mislite da je Vaš nerješiv, dođite u Ofir na jedno Osječko da vidimo kako Vam možemo pomoći.

Hvala ti grade, bilo nam je zadovoljstvo!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!