EU konferencije

8. kolovoza 2014.

Tijekom mjeseca lipnja i srpnja sudjelovali smo na nekoliko događanja vezanima za projekte EU posebice iz segmenta FETa (Future and Emerging Technologies). Kao nastavak radionica LabSurfing iz FP7 projekta FET-EYE, ovog puta u Budimpešti, Sofitel hotelu, održan je drugi krug istoimene konferencije, gdje su se kristalizirali i polirali zaočeti projektni prijedlozi te je konačno usložen radni tim (konzorcij).

Za posebno izdvojiti (i malo se pohvaliti) je konferencija FET 2020. koja je održana također u Budimpešti, Mađarskoj akademiji znanosti i umjetnosti, a gdje je Milan Puvača bio jedan od glavnih govornika. Tijekom cjelodnevne radionice raspravljalo se o mogućnostima kvalitetnijeg uključivanja novih članica Europske unije u različite programe i aktivnosti. Naše izlaganje vezalo se uz izazove i potencijale koji su stavljeni pred male tvrtke kada je u pitanju participacija na EU projektima (posebice spomenutim FET “vrstama”). Više detalja i video zapis na ovoj poveznici.

Uz glavne djelatnosti koje Ofir d.o.o. vrši, smatramo kako je otvorenost ka novim idejama te međusektorskoj i interdisciplinarnoj suradnji, jedan od temeljnih preduvjeta razvoja, ne samo poduzeća i zaposlenika, već i društva u najširem smislu te riječi.

Milan Puvača