EWoB Business Hackathon & Ofir

27. svibnja 2016.

Prošli tjedan (19.05.2016) sudjelovali smo na ovogodišnjem EWoB Business Hackathonu koji se održao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a u organizaciji studentske udruge Poduzetnici bez granica.

Od ukupno 170 prijavljenih natjecatelja sa svih sastavnica Sveučilišta J.J. Strossmayera u drugom je krugu nakon eliminacije ostalo najboljih 12. Upravo je ta grupa proaktivnih studenata dobila priliku rješavati zadatke koji su bili pripremljeni od strane poduzeća iz IT sektora i to – Bamboo Lab, GDi, Inchoo, udruga Osijek Software City i naravno mi – Ofir. Ofirov predstavnik bio je Davor Petrušić koji je studentima predstavio naš zadatak iz segmenta liderstva, točnije ljudskih resursa. Iskreno, zadatak smo dobro zakomplicirali, stavili realne izazove i situacije, a studentska povratna informacija bila je vrlo pozitivna. Općenito, sva četiri zadatka koje su firme u žiriju postavile odnosili su se na logičko razmišljanje, analizu i kreativni pristup rješavanju problema. Za njihovo su rješavanje natjecatelji imali na raspolaganju 30 minuta, nakon čega je žiri individualno ocjenjivao odgovore po kriterijima kreativnosti, prezicnosti i osobnog dojma.

Žiri je nakon dosta muke odlučio o šest kandidata koji su prošli u završni krug. Ovdje ih je dočekalo pravo iznenađenje – poseban zadatak koji su morali proučiti i predstaviti rješenje u svega 30 sekundi! Ovdje je posebno do izražaja došla vještina snalaženja u kojoj su pojedinci pokazali zavidnu razinu. Konačno, nakon gotovo cijelog dana aktivnosti i svih odrađenih zadataka, pobjedu, odnosno prva tri mjesta zasluženo su osvojili Marko Kaselj, Luka Patrun i Ivana Trošić.

Moramo priznati kako sudjelovanje na ovakvim studentskim aktivnostima zaista veseli i daje nadu u prilično svjetlu budućnost koja stoji pred mladim ljudima. Ne samo da su studenti u ovom slučaju samostalno rješavali prilično složene zadatke, već su pokazali želju, volju i visoku kreativnost za savladavanje postavljenih izazova što ih u startu izdvaja od konkurencije na sutrašnjem tržištu rada. Iz baze sudionika već smo izabrali pojedince kojima ćemo ponuditi praksu uz posebnu mogućnost stipendiranja ili kasnijeg automatskog zaposlenja po završetku obrazovanja.

Hvala EWoB, a uz sve pohvale na organizaciji, nadamo se sudjelovanju i nagodinu!!

Foto: EWoB

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!