Iskustva praktikantica u Ofiru

10. listopada 2019.

Kraj ljeta u Ofiru su provele praktikantice: Ivana Kovačević – studentica 2. godine diplomskog studija na FERIT-u i Marina Glumac – studentica 5. godine na EFOS-u. Pri tome, Ivana je obavljala obaveznu studentsku praksu, dok se Marina prijavila samoinicijativno, kako bi skupila informacije i realno iskustvo za pisanje svog diplomskog rada. Što su radile i naučile tijekom dva mjeseca provedena u Ofiru, saznajte u daljnjem tekstu.

Na pitanje, kako su se odlučile baš za Ofir, odgovorile su: 

Ivana: Za Ofir sam prvo saznala putem Facebooka kada sam počela intenzivnije tražiti mjesto za praksu. Nakon što sam s kolegama pričala o praksi, također su mi predložili Ofir.

Marina: Na diplomskom studiju upoznala sam se sa područjem Projektnog menadžmenta te sam odlučila pisati o istom u svom diplomskom radu. U Ofiru sam vidjela priliku da naučeno spojim s praksom. Mentori su uvijek bili na raspolaganju i uskakali su kad god je bilo potrebno.

S obzirom na različite interese, praktikantice su obavljale različite zadatke. Zamolili smo ih da rezimiraju svakodnevicu na praksi kao i ono naučeno.

Ivana: Na početku sam dobila neke osnovne zadatke,a nakon toga su došli zahtjevniji zadaci, na kojima sam iz prve ruke naučila kako zapravo izgleda cijeli projekt i što to znači odrađivati posao za klijente. Mentori su uvijek bili na raspolaganju i uskakali su kad god je bilo potrebno. Bijela ploča s mojim zadacima im je bila posebno zanimljiva 🙂

Marina: Kako bih napisala kvalitetan diplomski rad s pouzdanim istraživanjem, bilo je potrebno upoznati se s IT sektorom u Hrvatskoj i Osijeku (CISEx, OSC) te naposljetku s poslovanjem tvrtke Ofir d.o.o. Imala sam priliku kreirati projektnu dokumentaciju, pratiti suradnju s klijentima te sudjelovati na IT konferenciji Kulendayz gdje sam također slušala o projektnom menadžmentu. Osim navedenog, naučila sam više i u drugim područjima koja su me interesirala – SEO i Adobe Photoshop.

O Marininom istraživanju tijekom prakse, već ste mogli čitati u prethodnom blogu o važnosti projektnog menadžmenta u suvremenom poslovanju.

Što preporučuju ostalim studentima? 

Ivana: Ofir bih svakako preporučila i drugim studentima. Ako ne znaš od kuda krenuti, prijavi se na praksu i puno stvari će ti biti jasnije.

Marina: Ofir bih preporučila svima, pogotovo studentima koje zanima digitalni marketing i programiranje. Ovo je mala tvrtka koja efikasno raspolaže svojim resursima i spremni su odvojiti vrijeme kako bi vam pokazali i objasnili sve što vas zanima. Ofir ulaže u svoje praktikante te su meni osobno zaista puni pomogli razumjeti što želim dalje raditi.

A što poslije prakse? 

Ivana: Svako se planiram dalje baviti i istraživati web, ali za početak privesti fakultet kraju. Nakon toga nadam se pronalasku posla u ovom području, a samim time i stjecanje novih znanja.

Marina: Definitivno mi je u prvom planu otići i prijaviti se na biro kako ne bih izgubila zdravstveno. No šalu na stranu, planiram se prijaviti i odraditi još jednu praksu preko Erasmusa. Svrha ove prakse bi bila i trajno zaposlenje, naravno u području projektnog menadžmenta u IT sektoru.

Iako s različitim iskustvom i zadacima na praksi, djevojke su se oko jednog složile:

Ivana: Svakako me dojmila opuštena radna atmosfera, poslu se uvijek pristupa ozbiljno i odgovorno, ali tu je uvijek vrijeme za zezanciju.

Marina: Najviše me iznenadila količina pizze koja se pojede na tjednoj bazi za proslavu rođendana i sličnih događaja. Ugodna i opuštena atmosfera su definitivno jaka strana Ofira.

Ako i vi želite odraditi praksu u Ofiru i započeti vlastiti profesionalni razvoj, javite nam se na info@ofir.hr.

Web, marketing i hardver čekaju na vas!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!