Još jedna uspješna suradnja – učenici i Ofirovci

30. siječnja 2018.

Kroz posljednjih desetak godina tvrtka Ofir ponosi se s brojnim uspješnim i kvalitetnim suradnjama. Među njima se ističe ona s Gaudeamusom, prvom privatnom srednjom školom u Osijeku koju moderniziramo duži niz godina kako s hardverom, tako i sa softverom odnosno KnEx-om. S tim projektom se posebno ponosimo jer smo izgradili rješenje koje učenicima i profesorima omogućava kvalitetno provođenje nastavnog, odnosno bolonjskog procesa u visokoškolskim ustanovama. Želja nam je bila stvoriti inačicu Learning Management System-a koji ne samo da olakšava izvođenje nastave, već omogućava dinamičniji i lakši protok kako informacija tako i znanja.

Komunikacija između profesora i učenika od velike je važnosti koju je naša tvrtka prepoznala i zbog toga krenula u razvoj KnEx-a. Aplikacijom smo ostvarili glavne ciljeve: pružili smo kvalitetnu organizaciju, fleksibilniju strukturu edukativnih procesa te smo omogućili preglednost svih nastavnih i učeničkih evidencija. Od ove godine učenici i profesori koriste 3.0. verziju koja je rađena na temelju prijašnjeg iskustva ukomponirajući sve nove prijedloge koje su skupljeni tijekom prijašnjih godina.

Mnogi su se učenici nakon razvijanja ovoga sustava, oslobodili i iskazali veliku zainteresiranost u informatičkoj znanosti. Ovo smatramo velikim uspjehom za Ofir jer volimo poticati mlade, ambiciozne ljude da pronađu svoje afinitete i kvalitete te da ih razvijaju i grade u tom smjeru. Postavljeni izazov prepoznao je učenik 3. razreda srednje škole Gaudeamusa, Borna Bengez. Osmislio je aplikaciju koja će svim učenicima služiti za planiranje, kontrolu i u konačnici predaju Tjednih Planova Aktivnosti (TPA). Tehnička potkovanost  i velika volja ovog učenika može svima biti izvrstan primjer kako se uz malo volje može realizirati dobra ideja. Aplikaciju ćemo integrirati u postojeći sustav KnEx koji će uz gore navedene prednosti, još dodatno omogućiti preglednost aktivnosti, zadataka te kompletno svih učeničkih tjednih obaveza.

Veseli nas suradnja s Bornom, ali i sa svima onima koje zanima osmišljavanje web aplikacija i web programiranja. Volimo mlade proaktivne ljude koji ne skrivaju svoj potencijal, niti ga se srame pokazati i razvijati, poput Borne čije smo prijedloge uvrstili tijekom izrade sada aktualnog KnExa.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!