Naša 2022. godina

29. prosinca 2022.

Sa sigurnošću možemo reći da je 2022. godina u Ofiru bila doista uspješna, a obilježili smo ju (između ostaloga) svima omiljenim druženjima petkom te proslavom mnogih rođendana. Znajući da je to samo broj, Ofirovcima niti najmanje ne smeta povećanje prosjeka godina u timovima.

Rođendanske fotke

 

Zadovoljstvo nam je reći da smo ove godine po prvi puta uspješno organizirali OfirLAB – CODE CLASSROOM. OfirLAB započeo je s crash courseom od tri susreta u kojima smo započeli razvijati svoje buduće mlade nade. Učili su o postavljanju web razvojnog okruženja, HTML-u, CSS-u i JS-u, PHP-u te bazama podataka.
Po završetku, najbolji kandidati na crash course-u nastavili su i na razvojnu praksu u cilju usmjeravanja prema željenom cilju; frontend, backend, DevOps, QA, u čemu im želimo puno sreće. Ipak, ponosni smo reći da su neki od polaznika našeg crash coursea službeno postali dio Ofira. U planu nam je održati još nekoliko crash courseva, stoga – stay tuned for more!

OfirLAB Code Classroom

 

Osim toga, proširili smo i svoj paket usluga pa tako klijentima nudimo Synesis na oblaku koji omogućava najbrži rad Synesisa uz znatno manje troškove. Od 1. studenog postali smo i ovlašteni distributer tvrtke Pupilla, što znači da vašem poslovanju možemo ponuditi sve module i nadogradnje programa Synesis po najpovoljnijim cijenama.

Veliku ulogu u napretku našeg i Vašeg poslovanja, bila je i transformacija hardver odjela u IT podršku. Na ovaj način, klijentima možemo pružiti cjelokupno rješenje za njihovo poslovanje – poslužitelji “on premise” ili u cloudu, napredni mrežni sustavi i povećana sigurnost podataka.

Kako težimo uvijek osigurati najbolju moguću uslugu svojim klijentima, našim dečkima iz IT podrške niti radni vikend ne pada teško. Tako je u ožujku tijekom vikenda održana edukacija naprednih mrežnih tehnologija (Mikrotik).

MTCNA edukacija

 

Tijekom ove godine, Ofir je doživio i vizualnu transformaciju – uz sinergičan rad, naši vrijedni dizajneri i developeri kreirali su nam novi web za kojeg jedva čekamo da bude potpuno završen kako bismo vam ga predstavili!

U nastavku smo se prisjetili još nekih projekata koji su nam obilježili prethodnu godinu.

Zoltan (developer)
​​Ovo nam je zadnja godina s kunom kao službenom valutom pa sam radio plugin konvertiraj.me (za koji će prije kraja godine stići novo ažuriranje s novim funkcionalnostima koje će omogućiti lakši prelazak na Euro). U suradnji s partnerskom tvrtkom Lumen Spei radio sam na više zajedničkih projekata. Primjerice, proširili smo GLS plugin s podrškom za nove zemlje i usluge od kojih bi istaknuo podršku za GLS Paketomate, a i sam web modul dobio je vizualno ažuriranje. Napravio sam web trgovinu nakita https://dubini.co.uk/ po zahtjevima klijentice. Dugogodišnjem klijentu Ezopu smo nastavili razvijati kompleksno administracijsko sučelje koji sada ima nove funkcionalnosti poput isplatnica ili blagajničkog izvještaja.

Stjepan (web administracija)
Stalno učenje, upoznavanje trendova, ali i korisnčkih zahtjeva, zadaci su kojima se već godinama uspješno snalazim. Posljednje vrijeme bilo je jednako tako usmjereno prema euru. Upravo stoga, valjalo je izvršiti prebacivanje Google Ads računa koji su bili u kunama na novi račun koji je u Eurima. Srećom pa postoji Google Ads Editor koji je olakšao posao jer se nije moralo sve ručno prebacivati.

Ofir ekipa

 

Matej (developer)
U ovu godinu sam ušao s veoma zanimljivim projektom, gdje sam radio aplikaciju za Servisere VA. Tom digitalizacijom se ubrzalo izvršenje radnih naloga, omogućeno je da Google Maps iscrtava najbržu rutu između tridesetak lokacija te se vodi evidencija o stanju vatrogasnih aparata na svakoj lokaciji.

Nastavila se dugogodišnja suradnja i nadograđivanje aplikacije za Sinonim d.o.o. Ovdje smo omogućili kreiranje ponuda i računa u eurima i kunama te ispis i slanje istih na hrvatskom i engleskom jeziku. Puno novog i zanimljivog imali smo u projektima za Hrvatsku gospodarsku komoru.

Ofir web sastanak

 

Mihael (IT podrška)
Krenuli smo ozbiljnim koracima prema virtualizaciji poslovanja te smo pripremili infrastrukturu za oblak. Klijentima nudimo mogućnosti rada na našim serverima u vrhunskim uvjetima. Uz navedeno, krenuo sam s konfiguriranjem naprednih mrežnih postavki na kompleksnijim mrežnim sustavima te kroz edukaciju i certifikaciju potvrdio svoje znanje.

Ivana (marketing)
Ove godine povećao nam se broj klijenata koji su prepoznali važnost digitalnog marketinga i vidljivosti na internetu, što nas jako veseli. Uzbudljivo nam je bilo i sponzorstvo i sudjelovanje na Osječkom sajmu Tehnicoolum, sajmu tehničke kulture i sajmu strukovnih znanja. Osim toga, proširili smo i počeli aktivno raditi na Ofirovoj ponudi obnovljenih računala za urede, škole i studente.

Ofir na Tehnicoolumu

 

Sinergičan rad naša tri odjela čini nas vašim partnerom koji može ispuniti (gotovo) sve potrebe za IT uslugama, ali i digitalizacijom poslovanja – od IT podrške, izrade web stranica i aplikacija do digitalnog marketinga. Ponosni smo reći da naš rad prepoznaje sve više ljudi pa se tako širi i naša mreža suradnje, a dobitkom novih klijenata i mi smo, posljedično, narasli. Tako je u protekloj godini u Ofir pristiglo čak devet novih stručnjaka iz raznih područja kako bismo svojim klijentima mogli ponuditi najbolju moguću uslugu.

Veselimo se novim projektima i radnim izazovima koji nas očekuju u 2023. godini!
Sretnu novu godinu žele vam vaši Ofirovci!

Adriana Perić