Od Ofira do Danske – Maja Petrušić

27. srpnja 2016.

Sada već tradicionalno, dolaskom ljetnih praznika, Ofirov ured postaje tijesan, prosjek godina još se više smanjuje, a atmosfera u uredu luđa je nego inače. Razlog tomu je nekolicina praktikanata koji su utočište od ljetnih vrućina, jadranskih plaža te noćnih partija (ne)sretno zamijenili upravo Ofirom. Jedna od tih sretnica je i Maja Petrušić. Naravno, naše praktikante uvijek nešto izdvaja od svojih ostalih vršnjaka pa tako i Maju ne razlikuje samo želja za učenjem i stjecanjem iskustva već i visoki afiniteti upisa prestižnog fakulteta. Riječ je o fakultetu ICT Engineering u gradu Horsensu, u Danskoj. Da, dobro ste pročitali! Maja nije odlučila ići lakšim putem te tradicionalno maturantsko ljeto provesti na Zrću, a ostalih 5 godina života u Radićevoj u Osijeku, nego grijati (već ugrijanu) stolicu u Ofiru te ispuniti sve tražene uvjete ovog prestižnog europskog fakulteta. Pa da pročitamo, kako to izgleda #praksaprijefaksa. 😀

Što te Majo potaknulo na upis fakulteta ICT Engineering u Danskoj i koliko je teško bilo donijeti odluku koja traži toliku žrtvu (Zrće, Vodice, kopika..)?

Ponajviše su me potaknule prednosti koje donosi upisivanje fakulteta van granica Lijepe naše. Poput prakse koju ću imati u sklopu fakulteta, bolje mogućnosti zapošljavanja, kvaliteta naučenog gradiva, a naravno i avanture koje ću doživjeti. A što se tiče težine donošenja takve odluke, nje nije bilo. Htjela sam nešto drugačije, htjela sam upoznati nove ljude, vidjeti svijet i doživjeti iskustva koja u Osijeku nikad ne bih mogla doživjeti. Upravo te stvari, tu odluku nevjerojatno olakšavaju.

Zašto baš Ofir i kako ti možemo pomoći?

Nakon istraživanja koje bi mi tvrtke dale najbolji omjer kvalitete naučenog, stečenog iskustva i dobre zabave, nije trebalo dugo razmišljati. Odabir je pao, naravno, na Ofir. Pročitala sam brojne intervjue s praktikantima koji su svoju karijeru započeli u Ofiru, mnogi ju ovdje i nastavili pa sam nekako znala da je za mene to to! Već nakon prvog tjedna više nisam razmišljala o pijesku, suncu i koktelima već o marketinškim „cakama“, web kodovima te Facebook oglasima. Sad bi mi već dobro došao jedan koktel! 🙂

Što ti je praksa u Ofiru dala i hoće li ti ona biti „šalabahter“ u Danskoj?

U jednomjesečnoj praksi prošla sam sve odjele tvrtke, u praksi iskusila timski rad i predanost poslu, upoznala fantastične ljude i neočekivano se dobro zabavila. Naravno, ovladala sam i vještinama stolnog nogometa te pronašla svoj skriveni talent. Također, rad na živim projektima i stvarnim klijentima dali su mi praktičnu osnovu koje niti jedno teorijsko znanje ne može zamijeniti, a to će mi biti najveća pomoć i skriveni as u rukavu u Danskoj.

Za kraj, opiši nam u par rečenica jedan radni dan u Ofiru. (Nemoj baš sve reći..)

Moram reći da moj radni dan u Ofiru počinje barem dva puta jer mi se teško priviknuti na ranojutarnje radne aktivnosti. Naravno, nekoliko ispijenih kavica uz razgovore u kuhinji te partija nogometa u chillout roomu, uvelike mi olakšaju svako jutro. Nakon toga pročitam radne zadatke u Asani za taj dan te ih jedan po jedan krenem odrađivat. Statično sjedenje u stolici ovdje je rijetkost jer već od jutra kreće lagano joggiranje s laptopom u rukama te dnevne avanture tipičnog ofirovca mogu započeti. Ne otrčim ni 2 kilometara, podne stigne, a mirisi iz Balkijeve kuhinje probude glad. Punih želuca, odradimo drugi dio radnog dana i takvim mi tempom prođe cijeli moj mjesec prakse u Ofiru. Toplo se nadam da ću se vratiti!

Majo, mi ti želimo puno sreće i uspjeha!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!