Održana CISEx skupština i prvi ovogodišnji CISEx Friday

6. ožujka 2017.

Ovaj se petak, 3. ožujka, u zagrebačkoj Pivani održala redovna skupština Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera, nakon koje je uslijedio već dobro poznati, 27. po redu, CISEx Friday.

Nakon što su predsjednica CISEx-a, Tajana Barančić i tajnik CISEx-a, Dražen Đurinić utvrdili da je na skupštini prisutno 58 punopravnih članova te da to predstavlja kvorum potreban za donošenje odluka, prvi je dio okupljanja bio rezerviran za službeni dio skupštine, odnosno usvajanje izvješća o radu za prethodnu godinu, usvajanje godišnjeg financijskog izvješća te predstavljanje i usvajanje plana za 2017. godinu. Također, najavljena su i brojna predavanja i webinari u svrhu popularizacije IT-ja kao industrije. Upravo će tome pridonijeti i novi projekt SMART, točnije prilog u suradnji s Večernjim listom.

Nakon službenog dijela skupštine započeo je i prvi ovogodišnji CISEx Friday na kojemu je predavanje održao Nenad Bakić o STEM revoluciji. U svome je predavanju Bakić naglasio probleme u mentalitetu ljudi u Hrvatskoj koji se direktno reflektiraju na najmlađe te zbog toga naglasio nužnost kvalitetne edukacije. Također, u drugom je dijelu svoga predavanja predstavio projekt Croatian Makersa te naglasio dio projekta orijentiran na edukaciju učitelja te pružanju prilike svakom djetetu.

CISEx Friday završio je pitanjima te diskusijom okupljenih te kasnijim neformalnim druženjem.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!