Ofir među srebrnim sponzorima znanstvene konferencije

2. travnja 2015.

22. i 23. svibnja na Filozofskom fakultetu u Osijeku, održat će se treća Association for Information Science and Technology (ASIS&T) konferencija organizirana od strane Odsjeka za informacijske znanosti u suradnji s Europskim ogrankom ASIS&T. Budući da se radi o informacijskim znanostima, većina sponzora su informatičke tvrtke, gdje smo se i mi iz Ofira pridružili kao srebrni sponzor.

Generalna tematika konferencije je “informacija, tehnologija i korisnik” s temama poput:

– podaci, informacije, znanje – isti ili različiti koncepti?
– filozofija informacije – nova (inter)disciplina
– prema općoj teoriji informacije (GTI) – ili mi već imamo jednu?
– objektivna protiv subjektivne informacije
– interakcija ljudi i tehnologije
– tehnologija, znanje i društvo
– besplatna i otvorena tehnologija za besplatno i otvoreno društvo: besplatan i open source softver, otvoreni standardi i otvoren pristup informacijskim ustanovama
– digitalna tehnologija i rast učini to sam (DIY) culture
– Creative Commons i kulturna proizvodnja
– cyberspace i digitalni identitet
– internet kao snažni alat za društvene promjene
– internet i kreativna produkcija

ASIS&T je udruga za informacijske stručnjake koji traže nove i bolje teorije, tehnike i tehnologije za poboljšanje pristupa informacijama. Misija i vizija im je unaprjeđenje informacijske znanosti i srodnih primjena informacijske tehnologije te uspostaviti novi informacijski profesionalizam u svijetu gdje je informacija od središnje važnosti u skoro svim sferama društva.

ASIS&T u ostvarivanju tih ciljeva osim što uređuje, izdaje i distribuira publikacije u vezi istraživanja i razvoja, također je organizirao Information Architecture Summit s godišnjim održavanjem uz organiziranje manjih poglavlja, posebnih interesnih sastanaka i savjetovanja.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!