Ofir na Shift konferenciji

9. lipnja 2016.

Shift je najveći u ovom dijelu Europe i sastoji se od natjecanja developera i konferencije koju je posjetila ekipa Ofira. Konferencija se održala u prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu od 2. do 3. lipnja, a prema organizatorima, posjetilo ju je preko 1000 posjetitelja koji su mogli poslušati 20 predavača iz područja poslovanja, dizajna i developmenta.

U natjecanju developera, odnosno Hackatonu, sudjelovalo je 16 timova kojima je podijeljen fond nagrada od $150.000, a pobjedu je odnio tim I app builder sa aplikacijom Air cloud koja mjeri zagađenost zraka. Predavanja su bila podijeljena na #Biz, #Design i #Dev segmente. #Biz predavanja bila su fokusirana na poslovnu stranu IT-a, odnosno izgradnju i stvaranje tvrtki ili projekata dok su #Design i #Dev predavanja bila usmjerena na stvaranje proizvoda te vještine i alate koji su za to potrebni.

Nama posebno zanimljivi predavači bili su:

Mat McGowan koji je govorio o Arduinu.

Uri Goldshtein sa svojim predstavljanjem Meteora kao kompletne platforme za izradu web aplikacije.

Ivan Nemytchenko iz GitLaba od kojega smo saznali da nam ne treba Docker…zasada. 😀

Dan Cuellar koji je pričao o svojem open source frameworku Appium koji služi za automatizirano testiranje mobile aplikacija, što samo po sebi nama i nije nešto zanimljivo ali je Dan totalno pozitivan i to nam je bilo super.

Oba dana konferencije nakon predavanja slijedio je after party, a treba reći da kada bi postojao party hackaton ekipa Ofira bi zasigurno osvojila prvo mjesto. Sa konferencije smo ponijeli nova saznanja i dobili uvid u trendove developer svijeta, stoga želimo organizatorima još puno uspješnih Shift konferencija.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!