CASE STUDY

VEVU aplikacija za upis studenata

VEVU aplikacija za upis studenata

Izrada aplikacije za upis studenata uključila je:

  • Pripremu baze podataka s visokom razinom sigurnosti odnosno enkripcije.
  • Pregledno i jednostavno sučelje za upis većeg broja podataka od strane administracije Veleučilišta.
  • Intuitivno i responzivno sučelje za studente i unos svih potrebnih podataka propisanih zakonom.
  • Mogućnosti uvoza/izvoza podataka i detaljne analize.
  • Dodatne intervencije administratora Veleučilišta u slučaju kada su podaci netočni (slanje e-maila, podsjetnika).
  • Optimizaciju i testiranje brzine rada pod velikim opterećenjem sustava.

Izazovi:

Uzimajući u obzir dosadašnji način rada samih upisa bilo je potrebno okupiti sve studentske i administrativne službe kako bi svojim prijedlozima i iskustvom doprinijele optimalnom rješenju. Razvojni tim Ofir-a tada je prijedloge tehnički oblikovao i predstavio kroz dinamičnu aplikaciju.
Kraći rok te želja studenata za što bržim upisom u nekoliko slučajeva izazvala je potrebu za brzom tehničkom podrškom. Budući da smo nadzirali cjelokupni proces upisa svi problemi promptno su otklonjeni, a donedavni srednjoškolci uspješno su postali brucoši.

Rješenje:

Usprkos kratkom roku realizacije i implementacije uspješno smo doskočili izazovu studentskih upisa za Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru. Aplikacija je odradila vrlo dobar posao, a projekt možemo ocijeniti uspješnim. Dodatne prednosti digitalnog upisa su u tome što studentima osiguravaju brzinu upisa i uštedu vremena . Vjerujemo kako će u budućem vremenu doći do daljnjeg razvoja aplikacije te novih mogućnosti koje će Veleučilište pružiti svojim studentima.

Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru jedno je od stalno rastućih institucija istočnog dijela Republike Hrvatske. Svojim obrazovnim programima prepoznaje potrebe tržišta, a to najbolje dokazuju brojevi upisanih studenata koji rastu iz godine u godinu. Studiji su ustrojeni u skladu s Bolonjskim procesom i propisima Republike Hrvatske, a studenti po završetku stručnog studija stječu visoko obrazovanje i zvanja stručnih prvostupnika odnosno diplomiranog fizioterapeuta.

S obzirom na epidemiološku situaciju Veleučilište je željelo učiniti sve tehničke mogućnosti dostupnima budući da će olakšati upise, posebice studentima s udaljenih mjesta stanovanja. Nakon detaljne analize procesa i zajedničkog dogovora oko optimalnog pristupa započet je projekt realizacije web rješenja za online upise studenata.

Pogledaj više

Platforma:

Wordpress, PHP, MySQL, jQuery, napredno cachiranje, optimizacija za tražilice

Opis zadatka:

Uspješno je implementirana web trgovina te su educirani djelatnici za samostalan unos proizvoda i održavanje zaliha web trgovine.

Platforma:

Laravel

Opis zadatka:

Prilagođena web aplikacija prema klijentovim zahtjevima za upis studenata.

Platforma:

WordPress, PHP, MySQL, jQuery, povezivanje sa sustavom barkodiranja, napredno cachiranje, optimizacija za tražilice

Opis zadatka:

Web trgovina

Platforma:

Laravel

Opis zadatka:

Razvoj custom web aplikacije. Omogućeno vođenje evidencije te jednostavan prikaz faza projekata. Dodavanje korisnika s različitim ovlastima. Nadodane funkcionalnosti automatizacije.

Platforma:

Laravel

Opis zadatka:

Potpuno prilagođena web aplikacija. Omogućen rad s raznim oblicima dokumenata te podacima na hrvatskom i engleskom jeziku.

Platforma:

WordPress / WooCommerce, PHP, MySQL, jQuery, CSS

Opis zadatka:

Potpuno funkcionalna web trgovina. Standardne WooCommerce funkcionalnosti su naveliko proširene ERP mogućnostima u jednom sučelju. Kreiran prilagođeni dizajn u suradnji s klijentom.

Newsletter