Ofir – službeni stručnjak za tehničku podršku školama OBŽ

6. svibnja 2022.

Timovi u Ofiru vole nove izazove. Kada je u tome povezana i direktna komunikacija s klijentima uz naglasak na podršku u radu s nastavnicima odnosno učenicima, tada je zadovoljstvo još veće. Odabirom Osječko-baranjske županije Ofirov tim hardvera postao je STP za škole naše županije uključene u projekt e-škole. U projekt je uključeno 28 osnovnih i srednjih škola na području Osječko-baranjske županije, 14 škola na području grada Belog Manastira, pet na području Donjeg Miholjca i devet na području Našica, uključujući njihove područne škole.

Ofir STP podrška

No, što je STP pitate se vi?

Stručnjak za Tehničku Podršku (STP) zamišljen je kao osoba koja pomaže zaposlenicima škole pri korištenju opreme i mreže iz projekta, prema potrebi ažurira operacijske sustave na opremi te prijavljuje kvarove CARNET-ovom helpdesku. Ukratko riječ je o, na neki način, klasičnoj usluzi Ofira, poput podrške klijentima, no ovaj puta nešto prilagođenijoj obrazovnim ustanovama našeg područja.

Učitelji i nastavnici sada nam se javljaju u slučajevima kada ne mogu spojiti računalo na školsku računalnu mrežu, u slučaju kada pametna ploča otkaže poslušnost ili se pak prijenosnik ne želi pokrenuti, a rok za predaju rada na konferenciji je blizu. Iako smo ranije posjedovali sve potrebne resurse, kroz organizirane edukacije CARNETa Ofirov tim dodatno je usvojio i više od potrebnih kvalifikacija koje se očekuju od STPa.

Zadovoljstvo nam je biti dijelom velikog projekta e-škole, a nastavnom osoblju biti na raspolaganju uživo, putem emaila, telefonski ili drugim suvremenim načinima komunikacije. U slučaju da su i vašoj ustanovi potrebne slične usluge računalnog održavanja, IT podrške ili informatičkih konzultacija slobodno nam se javite putem našeg web obrasca.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!