Ofir u 2021.

7. siječnja 2022.

Protekla je godina patila zbog pomračenja pandemijom, posebno u sektorima poslovanja naših klijenata. Dakako da smo to osjetili i mi, iako IT poprilično drži glavu iznad vode. Gledajući unatrag, s ponosom možemo reći kako smo isplivali na površinu, a nerijetko i zasurfali nepredvidivim vodama 2021. godine.

Ako pitate prosječnog Ofirovca, u prvom redu ćete naići na šaljivi ton ili poneku kuknjavu kako se udebljao jer firma plaća klopu, a od neuspjeha spomenut će vječne polemike petkom poslije posla  – Karlovačko ili Osječko? #Croatiantragedies

Iako prednjači šaljiva atmosfera, vrlo ozbiljan pristup poslu, velika ambicija i kvalitetan odnos s klijentima u prethodnoj su godini donijeli uspješne i zanimljive projekte te proširenje usluge.

Sinergičan rad sva tri odjela, kojima klijentima nudimo full service usluge uzajamno je donosio nove projekte od web rješenja, IT podrške do digitalnog marketinga.

Pogurali smo šalu na stranu i prisjetili se nekih projekata koji su nam obilježili prethodnu godinu.

ofir-recap-2021
Mirta (dizajnerica)

Zanimljiviji i vrlo dinamični bili su projekti A-shop – web trgovine poduzeća Attexo iz Osijeka te Innovamare platforma (trenutno u razvoju i pripremi). Oba projekta uključivali su nekoliko članova Ofir tima što je dalo dodatnu kvalitetu i svježe ideje.

Zoltan (developer)

Popriličan je broj web rješenja na kojima sam radio tijekom 2021. Neki su pod NDA (izjavom o povjerljivosti) stoga bih naveo samo “javne”. Nadogradnje funkcionalnosti našeg dugogodišnjeg klijenta Ezop, brzo rješenje za dostavne službe deliveryfrom.shop (GLS i DPD) ili potpuno prilagođena web aplikacija za poslovanje Cros Rent, projekti su koje sam uživao raditi, ali i puno naučio.

Erik (developer)

Bez obzira na veličinu projekta, svaki u 2021. je bio izazovan na svoj način. Izdvojio bih možda Troido, Sophy, ali i Osječki sajam te web aplikaciju Sintagma.

Povećana potražnja za uslugama hardvera koje ne jenjavaju od početka koronakrize rezultirali su novim djelatnicima u tom odjelu. Ovim putem provjerili smo kako su se snašli s obzirom da im je 2021. bila prva godina u Ofiru.

 

Ofir 2021 recap

Ivan (hardver)

Do sad kroz svoj radni vijek sam radio svašta, a u Ofiru prvi puta de facto radim u “struci”.

Hardware nosi svoju draž, opipljiv je i blizak. Bacanje u vatru poput “ubaci ove rame u Server” mi je jedan od najdražih trenutaka ikad. Sa serverima sam radio x puta, ali do tad nisam imao priliku otvoriti kutiju vrijednu više od 2500€.

S obzirom na to da mi je prva godina, nisam baš imao lead na mnogim projektima, više sam bio kao podrška ekipi. No kako je vrijeme odmicalo, uzimam se sve više i više u koštac sa zahtjevima pogotovo onima čudnije prirode hehehe. Izdvojio bih možda postavljanje računala za OŠ Vladislavce i jedan all-inclusive custom tretman za autoprijevoznike.

Svaki radni dan je novi, i to je jedan veliki plus.

Mihael (hardver)

Naučio sam kako napraviti UTP kabel iliti skrimpati UTP kabel, upoznao sam neke nove programe za rad na računalima kao IT podrška. Od projekata sam sudjelovao u postavljanju novog mrežnog ormara i pratećih instalacija mreže u SANITAS-u Slavonski Brod. Ali najbitnije je da sam naučio da će kolege pomoći u nevolji ili me uputiti u pravom smjeru kad trebam riješiti neki problem.

Sara (marketing)

Priroda posla je takva da se usluga u digitalnom marketingu kontinuirano mijenja i adaptira. Zahtjevi novih medija, stroga pravila algoritama, bugovi na društvenim mrežama, ponekad su izazov, no u 2021. pomogli su proširenju naše usluge te smo imali i veći broj zahtjeva za jednokratnim uslugama.

Veseli nas vidjeti veći broj upita za obradu podataka s različitih platformi (Data Studio). Također, uspješno smo “podigli na noge”, odnosno digitalizirali i brendirali lokalne tvrtke i djelatnosti. Ponosni smo na povrat klijenata nakon isteka ugovora, povećanje Google i YouTube oglašavanja, uspješno odrađene PR kampanje te suradnje s različitim portalima i influencerima.

S našim programom mentoriranja praktikanata izuzetno smo zadovoljni. Nakon odrađenih praksi često ostajemo u suradnji i vrlo pozitivnim povratnim informacijama praktikanata.

U development odjelu suočeni smo, kao i cijelo tržište, s nedostatkom radne snage. Rješenja pronalazimo u edukacijama i praksama naših “miniona” koje usavršavamo kroz brojne radionice i projekte mentoriranja.

Raduje nas i što su pomalo krenula okupljanja, koja su omogućila i različita predavanja i pub kvizove poput IT pub kviza na kojemu smo sudjelovali u suradnji s IT FFOS zajednice.

Treba spomenuti i sudjelovanje na Dubai expo 2020, gdje smo u suradnji s HGK predstavili Ofir i IT zajednicu u Hrvatskoj. Otvorili smo potpuno nova partnerstva i to s tvrtkom Lumenspei. Održali smo i javna predavanja poput RYLA 2021. – “IT kao odgovor na krizu?” u organizaciji Rotary kluba Novi val Rijeka, ali i sudjelovali u procesu reakreditacije Filozofskog fakulteta u Osijeku. Dinamično je, zabavno, nikada dosadno i ukratko…uživamo u svakom novom, radnom danu.

Ofir 2021 recap

 

Navedeno garantira novu, uspješnu 2022. godinu. Jedva čekamo nove izazove!!

Sretnu novu godinu žele vam vaši Ofirovci!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!