Ofirovci u 2017.

29. prosinca 2017.

Dok se opraštamo s godinom na izmaku, pravimo rezime najvećih poslovnih uspjeha, izazova i uspomena po kojima ćemo pamtiti 2017. godinu. Ove godine u fokusu su Ofirovci pa smo projekte na kojima smo radili i jedan koji ćemo uskoro najaviti, ostavili za kraj.

Po čemu ćeš pamtiti 2017.?

Luka: Po vedrim i vrijednim ljudima s kojima sam imao priliku raditi u Ofiru, njihovoj pomoći i potpori, te svim veselim trenutcima koje smo tijekom godine podijelili.

Domagoj: Po zaposlenju u Ofiru. Iako sam najnoviji Ofirovac, svi su me prihvatili kao da se poznajemo godinama.

Edita: Moram priznati da mi je 2017.godina bila burna i nepredvidljiva u svakom pogledu. Sjećam se da sam u ovu godinu krenula s rečenicom i pjesmom: “A change is gonna come” i stvarno se promjena i dogodila. Posjetila sam nekoliko festivala, otišla na mnoštvo koncerata, promijenila sam način razmišljanja, pročitala koju knjigu, dobila posao u Ofiru i tu upoznala drage ljude s kojima provodim sad već skoro 9 mjeseci. Iz nje izlazim pametnija i iskusnija.

Milan: Po dinamici. Bilo je uspona i padova koji su sastavni dio svakog poslovanja pa tako i Ofirovog. U prosjeku kada se pogleda cijela godina, sve je uspješno i uredno, no krivulja poslovnog ciklusa je ono što donosi najviše stresa (na koji se s vremenom navikneš).

Najveći poslovni izazov u 2017., koju lekciju si naučio/la iz njega?

Damir: Mislim da je mobilna aplikacija bila najveći izazov, a iz toga sam naučio da iako nešto u određenom trenutku ne znaš napraviti nije nikakav problem. Postoje dokumentacije i YouTube tutorijali iz kojih se sve može naučiti samo je pitanje volje i upornosti.

Ivana: Izazov dolazi sa svakim novim projektom jer je svaki poseban na svoj način. Međutim, ako bih morala nešto izdvojiti bila bi to Ofirova aplikacija (o kojoj ćete čuti nagodinu) čisto iz razloga jer je to bila prva aplikacija za koju sam morala izraditi dizajn.

Dino: Rad na novom webu o kojem još ne smijem puno reći, ali i najnoviji projekt – web rješenje objedinjenja triju različitih sučelja, zaprimanja, skladištenja i naplate robe.

Čemu se raduješ u 2018.?

Davor: Radujem se novim izazovima, ljudima i prosperitetnim projektima. Ako imaš dobru i uigranu ekipu sve se može.

Stjepan: Interesira me koliko će mobile-first index utjecati na pozicije po tražilici ako ugleda svjetlo dana iduće godine.

Mario: Radujem se novim projektima i novim izazovima te nadam se još boljoj i uspješnijoj godini od ove!

Koji projekt ti je bio najdraži?

Mario: Izrada stranice za stranog klijenta. U zahtjevima je bilo podosta stvari koje nisam prije radio i bilo ih je zadovoljstvo uspješno sve rješiti.

Nikolina: Ne mogu izdvojiti niti jedan poseban projekt pošto su mi svi jako zanimljivi i uvijek se radujem novima.

Luka: Definitivno KNEX, zbog količine znanja koju sam usvojio tijekom rada na projektu.

Davor: Ofir – najveći i najteži projekt koji funkcionira i nikad ne staje. Tu je naglasak na ljudima koji rade na njemu, jer s njima, svi ostali projekti čine se lakima.

Imaš li poruku za druge zaposlenike na kraju godine?

Edita: Za Ofir nema straha jer Edi vam ni u 2018. godini neće dati predaha!

Nikolina: Ekipa, odlični ste i želim da imamo što više projekata u budućnosti u kojima svi možemo sudjelovati jer super funkcioniramo kao tim.

Zoran: Sretna nova godina svima, nadam se dobroj suradnji i iduće godine.

Mario: „Neuspjeh je uspjeh, ako učimo iz njega.“ – Malcolm Forbes

Ofirovsku 2017. godinu zaključujemo kao uspješnu, burnu i izazovnu! Iza nas je 365 dana u kojima smo postigli velike uspjehe, osmislili nove projekte, dizajnirali nove aplikacije, zaposlili nove Ofirovce, posjetili nekoliko konferencija te obučili desetak praktikanata. Konferencije koje se ističu su Inspire me  poslije koje smo krenuli istraživati svemir gdje smo u  svojim zvjezdanim putovanjima ubacili u petu brzinu i objavili stranicu marketingiraj.me koju smo posvetili marketing odjelu.

Ofirovci su poznati po inozemnim putovanjima, tako smo u ovoj godini sletili i do Beča na najveću programersku konferenciju – We Are Developers. Koliko volimo inovacije i izazove pokazuje jedan od naših uspješnih projekata  – Digitalno ruho grada na Dravi, odnosno web stranica grada Osijeka. Našem gradu upotpunili smo 2017. godinu s modernom i kvalitetnom web stranicom koja olakšava preglednost i pristup aktualnim informacijama.

S ponosom zaključujemo devetu godinu suradnje s Gaudeamusom, kao i s učenicima s kojima ćemo i sljedeće godine nastaviti  nadograđivati Knex, sustav za e-učenje.

Što od nas očekivati u 2018. godini? Za siječanj smo već pripremili pravu poslasticu – BitFleet. Za sada ne želimo otkriti previše detalja. Sve u svoje vrijeme.

Ovo je samo početak ofirovske 2018. godine, pratite nas i podržavajte i dalje jer naš tim je spreman za nove izazove i pobjede! Svima želimo uspješnu, inovativnu i zanimljivu novu godinu.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!