Osvježavanje web prisutnosti – Human Rights House Crimea

25. travnja 2024.

Zahvaljujući našoj dugogodišnjoj suradnji s organizacijom Tech to the Rescue koja ima za cilj povezivanjem tehnoloških tvrtki s ambicioznim neprofitnim organizacijama, stupili smo u kontakt s klijentom kojem je bilo potrebno poboljšati postojeću strukturu web stranice.

Human Rights House Crimea je savez koji trenutno ujedinjuje četiri organizacije za ljudska prava: tri koje su napustile teritorij Krimskog poluotoka tijekom perioda njegove okupacije i jednu koja je osnovana na teritoriju Ukrajine u Kijevu, a koja je od 2014. godine uključila zaštitu ljudskih prava i situaciju na Krimu kao svoje fokuse.

“Osnovana u egzilu u Kijevu, Kuća ljudskih prava Krim ima za cilj razvijati, jačati i koordinirati kapacitete organizacija uključenih u zaštitu ljudskih prava na Krimu, osiguravajući učinkovitiji i sustavniji rad na ljudskim pravima. Kuća se fokusira na promicanje i poštivanje ljudskih prava svih građana na okupiranom poluotoku.”

Kuća ljudskih prava Krim član je Zaklade kuća ljudskih prava koja osniva, podupire i povezuje organizacije civilnog društva koje zajedno rade na unapređenju ljudskih prava u zemlji i inozemstvu.

Izazovi

Klijent je izrazio potrebu za temeljnom rekonstrukcijom trenutne web stranice kako bi se adekvatnije prilagodila njihovim specifičnim zahtjevima. Kao osnovne izazove naveli su nedostatak informativnog sadržaja, neistaknute linkove za društvene mreže te izostanak mogućnosti prijave na newsletter. Ovi nedostaci ograničavali su interakciju s korisnicima kao i priliku za uspostavu dubljih veza s publikom.

Prijašnja web stranica

Proces unapređenja web stranice

“Naš tim je pristupio izazovu osvježenja web prisutnosti klijenta s ciljem unaprjeđenja korisničkog iskustva i efikasnog komuniciranja s njihovom ciljanom publikom. S početnim fokusom na poboljšanje vizualne estetike i funkcionalnosti, prilagodili smo web stranicu sukladno specifičnim potrebama klijenta.

Uvažavajući važnost međunarodne prisutnosti, implementirali smo višejezičnost kako bi osigurali pristupačnost sadržaja globalnoj publici. Kroz strateško dodavanje relevantnog sadržaja i kreiranje potrebnih stranica, omogućili smo posjetiteljima potpunije informacije i bolje razumijevanje našeg klijenta.

Pored toga, integrirali smo poveznice za društvene mreže kako bismo proširili krug komunikacije i olakšali dijalog s publikom na različitim digitalnim platformama. Uvođenjem forme za newsletter, omogućili smo klijentu da održava aktivnu komunikaciju s pretplatnicima, šireći svijest o svojim aktivnostima i novostima.

Kroz integrirani pristup dizajnu, sadržaju i funkcionalnosti, uspjeli smo transformirati web prisutnost našeg klijenta, pružajući im alate potrebne za angažiranje publike i podizanje svijesti.” – Erik

Krajnji rezultat

Više o suradnji s Ofirom rekao nam je Andrii Zubariev, direktor organizacije HRHC.

“Upoznali smo Ofir zahvaljujući projektu Tech to the Rescue. Baš kao i mnoge nevladine organizacije s ograničenim resursima, često stavljamo prioritet na projekte umjesto na komunikaciju o njima, što je naravno pogreška. Funkcionalnost i dizajn naše web stranice nisu zadovoljili nikoga u timu, ali smo odgađali njeno ‘osvježavanje’.

Tijekom 2023. godine radili smo na novim organizacijskim i komunikacijskim strategijama, te nam je postalo očito kako je funkcionalna, lijepo oblikovana web stranica, dostupna barem na dva jezika, ključna za naše projekte i održivost organizacije u idućim godinama. U tom trenutku imali smo sreće ‘povezati’ se s Ofirom i upoznati Milana, čija je podrška u suradnji smanjila našu razinu stresu vezanu uz planiranje nadogradnje web stranice.

Ponovno oblikovanje/dizajniranje web stranice obavio je Erik koji je bio pažljiv prema detaljima i željama s naše strane, te strpljiv prema našoj ne tehničkoj pozadini. Tijekom suradnje s njim, na mnoge načine smo imali dojam da mu zaista stalo do ovog projekta. Također nas je naučio kako upravljati našom web stranicom, a rezultat njegovog rada čini nas sretnima i voljnima koristiti i promovirati novu web stranicu. Vjerujemo da će nova web stranica biti snažan instrument naše komunikacije, podrška našim projektima za ljudska prava i njihovim korisnicima, te važnim ciljevima za koje se zalažemo.”

Zaključak

Kroz suradnju s našom tvrtkom, Human Rights House Crimea unaprijedila je svoju web stranicu te postigla zacrtane ciljeve. Ofirova stručnost i podrška omogućili su implementaciju ključnih promjena, poput poboljšanja estetike, funkcionalnosti i dodavanja višejezičnosti, čime je organizacija postigla veću angažiranost publike i podršku za svoje važne inicijative. Ako i vi želite unaprijediti svoju web stranicu, javite nam se!

Ana Božić