Pedeset dana 2016. godine u Ofiru

14. veljače 2016.

Malo i kasnimo sa zanimljivostima koje su nam se već ove godine odigrale. Izvlačimo se na onu kako “obućar ima najgore cipele” pa tako i mi posjedujemo web sa ponešto zastarjelim vijestima za razliku od naših klijenata koji su gotovo svakodnevno up-to-date. Tri stvari moramo izdvojiti u prvih pedeset dana 2016. godine.

  • promjena logotipa – logotip kao jedno od obilježja Ofira poprilično je dugo s nama i možemo reći kako je odradilo svoje. Jasno je kako postoji potreba i stalnog vizualnog prilagođavanja. Upravo iz te ideje smislili smo novo rješenje koje ne samo da je modernije i u skladu s vremenom već puno bolje opisuje nas same. S lijeve strane nalazi se Wi-Fi simbol koji predstavlja naš rad s mrežama i hardverom općenito dok je s druge strane znak „;“ široko rasprostranjen i poznat svima koji su se ikada dotakli programiranja. Što mislite?
  • u radni posjet Osijeku, 15. siječnja stigla je predsjednika Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar Kitarović. Tom prilikom iskorištena je prigoda predstavljanja Osijek Software City udruge i njenih članica te dosadašnjih mnogobrojnih aktivnosti. Kako je Ofir također aktivan član te predstavnik upravnog odbora udruge, nazočili smo ovom zanimljivom posjetu. Nakon prezentacije, predsjednica je izrazila veliko zadovoljstvo viđenim te istakla veoma pozitivnu atmosferu koja ju je dodatno oduševila. Sve skupa i nama u Ofiru, daje dodatnu motivaciju za aktivnim radom i na području udruge Osijek Software City.
  • Ofir kao član Upravnog odbora Cisex udruženja – Udruga Hrvatski nezavisni izvoznici softvera – HNIS (Croatian Independent Software Exporters – CISEx) okuplja hrvatske proizvođače softvera koji nastupaju na internacionalnom tržištu, a osnovna je u siječnju 2011. godine. Naše djelovanje na lokalnoj razini putem udruge Osijek Software City, željeli smo dodatno proširiti na područje cijele Republike Hrvatske, a aktivniji rad kroz CISEx udrugu to bi nam trebao i omogućiti. Upravo stoga, na izbornoj skupštini koja je održana 20. siječnja 2016. Ofir je izabran u novi saziv Upravnog odbora na mandat od dvije godine. Uz nas, novoizabrani Upravni odbor CISEx-a čine: Tajana Barančić (Astra poslovni inženjering d.o.o.), Dženan Lojo (TIS – Objektni informacijski sustavi d.o.o.), Mateo Perak (Profico d.o.o.) i Damir Popović (IT sistemi – Nove tehnologije d.o.o.). Veselimo se uspješnoj suradnji i konkretnim rezultatima!

Što izvesti kao zaključak? Tko zna što nas sve čeka u ovoj godini ako je u samom startu počela ovako burno? Uzbuđeni smo vidjeti sve izazove, a vas pozivamo na aktivno praćenje naših kanala putem bloga, ali i Facebook stranice. Do skorog javljanja, veliki pozdrav iz Ofira!

Fotografije: Osijek Software City, Cisex

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!