Pogled na Heureka 2015. konferenciju

11. svibnja 2015.

Kreativnost kao dio poduzeća, pregovaračke vještine, poslovanje start-upa, financiranje projekata, primjena informacijskih tehnologija u najširem smislu, networking i inozemna tržišta samo su neke od tema koje smo obuhvatili sudjelujući na predavanjima i seminarima ovogodišnje Heureka 2015. konferencije u Berlinu 05. svibnja. Put je ograniziran u sklopu projekta DORIBIS Network, nositelja Miholjačkog poduzetničkog centra, lokalne razvojne agencije i partnera Poduzetničkog inkubatora OSVIT, Poduzetničkog inkubatora BIOS i općine Magadenovac.

Kroz jednodnevno druženje sa oko 300tinjak sudionika naš Milan Puvača predstavljao je Ofir d.o.o. na ovom međunarodnom događaju koji okuplja pojedince, tvrtke u začetku, ali i velike korporacije te prerasta u bitan event zapadne Europe. Možda najzanimljiviji detalj je čuti predavanja i savjete iz prakse kolega u kojima je moguće pronaći se (primjerice kako su danas etablirane tvrtke prolazile svoje početke ili uspone i padove te se u konačnici stabilizirale / napredovale) – ali i dodatno se motivirati te iskoristiti savjete onih koji su to već prošli.

Osim cjelodnevnog predavanja, organizatori su uz iznimnu organizaciju priredili i večernje druženje uz koncert uživo te razne ukusne delicije gdje se moglo pronaći zaista različitih i geografski specifičnih proizvoda. Naravno, odlično društvo Osijek Software City-a doprinijelo je dodatno opuštenoj atmosferi tijekom cijelog dana.

Povezivanje s novim ljudima, tvrtkama, ali i novim tehnološkim rješenjima jasne su prednosti ovakvih konferencija. Sigurni smo kako će ih u predstojećem razdoblju biti i više što je dodatni vjetar u leđa našim nastojanjima u ozbiljnijem nastupu na međunarodnom tržištu.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!