Praksa u digitalnom dizajnu

18. lipnja 2020.

Ne znaš što bi radio/la preko ljeta? Kreativna si osoba i uživaš u osmišljavanju dizajna? Na pravom si mjestu! Dođi kod nas na praksu, pokaži nam što znaš i ostvari mogućnost karijere u digitalnom dizajnu.

Koga tražimo?

Prije svega komunikativne i kreativne osobe s osnovnim znanjem grafičkog i digitalnog dizajna. Poznavanje Adobe alata Photoshop i Illustrator su prednost, ali ne i uvjet. Završio/la si studij? Student/ica si? Totalno nebitno. Ono što je bitno je tvoja želja za radom, učenjem i napredovanjem.

Što ćeš raditi i naučiti na praksi?

  • Izrada prijedloga web stranica i web aplikacija
  • Aktivno sudjelovanje u procesima od idejnog do izvedbenog rješenja
  • Oblikovanje vizuala i grafičkih rješenja u digitalnom marketingu
  • Potencijalno: fotografiranje i snimanje video sadržaja za društvene mreže i/ili web

Osim navedenog, imaš priliku kreativno se izraziti u bilo kojem području dizajna, sudjelovati u rješenjima i napraviti promjene svojim idejama. Ovisno o tvojim interesima, prilika je da stekneš iskustvo sudjelovanja u projektima na razini odjela, ali i cijele tvrtke. 

Koje karakteristike tražimo?

Vrlo je poželjno da si odgovorna osoba i da se držiš rokova. Jako je bitno na vrijeme javiti da nešto ne možeš stići odraditi kako bi netko drugi mogao uskočiti i pomoći ti, jer je timski rad osnovna karakteristika nas. Također volimo vedre i optimistične ljude. Proaktivnost je nešto što cijenimo, jer te želimo potaknuti na samostalan pronalazak načina i rješenja, a ono što ne želimo je da odustaješ. Uz navedene karakteristike gore, fleksibilnost je svakako jedna od pogodnosti koje te očekuju, jer uz te karakteristike svaki zadatak se izvršava na vrijeme.

Ovo gore navedeno sam ja! Kako da se prijavim?

Vrlo jednostavno. Pošalji nam svoj životopis na info@ofir.hr i možda baš ti dobiješ priliku da unaprijediš svoje znanje, napraviš prvi korak u karijeri ili si osiguraš vrijedno iskustvo za životopis.

Vrijeme trajanja natječaja do 1. srpnja

Pitanja o praksi

  1. Možete li navesti vremenski rok provođenja prakse, traje li praksa 8 sati kao radni dan? Cilj prakse je educirati osobu, vidjeti koliko je spremna raditi i učiti u području digitalnog dizajna. Općenito, ne brojimo sate već se radi o fleksibilnom pristupu u kojem definiramo tjedno vrijeme. Postoji mogućnost i udaljenog rada u pojedinim slučajevima. Ukratko, stvar je dogovora koliko možete vremena posvetiti praksi, a na osnovu toga radimo tjedni/mjesečni plan. Okvirni vremenski rok je minimalno 2 mjeseca, jer smatramo da za kraće vrijeme ne biste dovoljno naučili i iskusili.
  2. Također, je li riječ o radu u smjenama i postoji li mogućnost dogovora da se, recimo radi samo prijepodne? Radimo isključivo u prvoj smjeni, u pravilu od 8 do 16 sati. Zbog vašeg napretka preporučujemo minimalno 4 sata dnevno do maksimalnih 8 sati dnevno.
  3. Je li riječ o volonterskom radu ili postoji nekakva simbolična nadoknada? Praksa je na volonterskoj bazi s mogućnošću nastavka suradnje.
  4. Nakon odrađene prakse, izdajete li kakvu potvrdu/certifikat koji možda možemo priložiti uz životopis jednog dana? Izdajemo potvrdu o obavljanim poslovima i mišljenje mentora.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!