Praksa u Ofir-u Zoltan-Abel Baronji

31. svibnja 2019.

Brzo i učinkovito, glavne su vrline koje krase rad našeg Zoltana, najmlađeg člana Ofir developerske posade. Zoltan-Abel Baronji je student 3. godine Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku. Samozatajan, ali radišan, od samog dolaska u Ofir spremno je preuzeo čak i zahtjevne zadatke, te smo odmah znali da je vrijedan čuvanja.

Na 2. godini fakulteta odradio je praksu u Ofir-u, a potom i stručno osposobljavanje nakon čega je, naravno, zaslužio i zasnivanje radnog odnosa. Kako je izgledao njegov put saznajte u daljnjem tekstu.

Reci nam nešto o svom radnom mjestu u Ofir-u.

Radim kao developer, primarno frontend. Najčešće na WordPress stranicama s gotovim temama ili radim rezanje u suradnji sa zaduženom za dizajn. Sve to naravno ovisi o zahtjevima klijenata i raspoloživom vremenu.

Kakvo je bilo tvoje predznanje u odnosu na naučeno u Ofir-u?

Moje predznanje bilo je primarno teorijsko i zastarjelo. Istraživao sam u slobodno vrijeme tijekom osnovne i srednje škole. Na fakultetu me ozbiljnije zainteresiralo ovo područje, posebice, zato što mi je djelovalo jednostavnije nego prije. Prije dolaska u Ofir znao sam što je WordPress, instalirao sam ga jednom i izbjegavao ga od tada, ali eto sada radim s njime svaki dan.

Možeš li izdvojiti neki projekt na kojemu si radio a koji te se posebno dojmio?

Radio sam, između ostalog, Ofir-ovu stranicu za prodaju tonera. Bilo mi je vrlo zanimljivo zbog mnogo logičkih izazova s ubacivanjem i generiranjem svog sadržaja. Projekt iz kojeg sam najviše naučio je moj prvi projekt gdje sam rezao dizajn, tvrtka koja se bavi prometom nekretnina. Mislim da je projekt na kojem trenutno radim najzanimljiviji i najizazovniji do sada pa nestrpljivo čekam da ga objavimo i da ga svi vide.

Nastavak suradnje s Ofirom i nakon prakse, kako je do toga došlo?

Ne dovršiš projekt kada ti ističe ugovor i moraš dobiti novi, jel` tako? Šalu na stranu, kao i svaka suradnja, lako je dogovoriti nastavak kada su obje strane zadovoljne.

Što bi preporučio zainteresiranima za praksu u web developmentu?

Guglaj! Guglaj kada ne znaš, guglaj kada misliš da znaš, uvijek se pitaj zašto nešto radi, zašto nešto ne radi i mislim da ćeš se poboljšati.

Reci nam čime se baviš u slobodno vrijeme?

Pokušavam završiti fakultet… bez da poludim. Osim toga što god me veseli, filmovi i igre najviše, izbjegavam politiku koliko mogu, a volim pogledati koju utakmicu ili utrku.

Zoltana se često može čuti kako priča na engleskom. Rekli bismo da je rad s inozemnim klijentima zahtjevan zadatak za nekoga Zoltanovih godina, no on dokazuje suprotno. Kažu da su mladi zahtjevni i lijeni, no i to je kontradiktorno. Puni riječi hvale, uz ovakve, odabrane, mlade ljude veselimo se budućnosti.

Ako i vi želite odraditi praksu u Ofiru i započeti vlastiti profesionalni razvoj, trenutno je otvoren natječaj za našu ljetnu praksu. Web, marketing i hardver čekaju na vas!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!