Predavanje u Ofiru – Bootstrap i uredan kod

1. prosinca 2015.

Kod razvoja web stranica, pogotovo kada više ljudi surađuje na projektu, bitno je pisati uredan i smislen kod jer kada netko drugi preuzme ili priskoči radi pomoći, može brzo prepoznati gdje je problem umjesto da se troši vrijeme na sređivanja kupusa i čišćenja nepotrebnog koda. Upravo je takva jedna situacija bila i povod za održavanje predavanja u našem uredu.

Kraću prezentaciju na temu korištenja Bootstrapa i kako pravilno pisati, te možda ono bitnije – razumjeti kod koji se koristi, održao je Dino, jedan od iskusnijih developera unutar Ofira. Predavanju su nazočili svi developeri, bez obzira na staž zanimanja za web razvoj. Također, putem Skypea pridružio nam se i Goran, naš dizajner koji je mogao vidjeti što je Bootstrap te neke od njegovih mogućnosti jer jedno je smisliti dizajn, a drugo je to pretvoriti u funkcionalnu web stranicu po svim modernim standardima.

Na kraju se pokazalo da je ovo odličan način da svi nauče nešto novo ili da se podsjete određenih stvari, ali i da se usput popriča o problemima s kojima se svakodnevno susrećemo u razvoju web stranica. Ovo zasigurno neće biti jedino predavanje budući da svi zajedno trebamo napredovati, a usvojeno znanje trebamo i dijeliti – ovakvih priča iz Ofira biti će još i više!

Stjepan Fikter

Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.