Prvih mjesec dana prakse – Mihaela Špoljarić

6. svibnja 2015.

Nakon dugo vremena, u prostorijama naše tvrtke nije više samo muško društvo. Budući da je Ofir među tvrtkama kod kojih studenti mogu odraditi praksu, Mihaela je prva studentica koja je već mjesec dana na praktičnome radu.

Pa prije nego Mihaela odgovori na nekoliko pitanja koje smo joj postavili, zamolili smo je da se ukratko predstavi na što kaže: „Moje ime je Mihaela Špoljarić, dolazim iz Ivankova. Studiram Informatiku na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. Redoviti sam student i trenutno sam na drugoj godini u sklopu koje i obavljam stručnu praksu u Ofiru.“

Kako si se odlučila na praksu u Ofiru? Jesi od prije znala za tvrtku ili si malo istraživala pa odabrala Ofir?

Malo sam istraživala tvrtke koje su uključene u Osijek Software City, te sam naišla na Ofir i vidjela čime se bavite. Zainteresiralo me što radite web dizajn i programiranje, ali i IT podršku. Kombinacija mi se činila odličnom za upoznavanje vlastitih potencijala u svijetu informatike.

Prije nego si došla ovdje, jesi li imala predznanja o web dizajnu, programiranju ili radu s hardverom?

Prije dolaska na praksu nisam imala nikakvog predznanja o web dizajnu i programiranju, a o hardveru sam znala neke osnovne stvari.

Od navedenih područja, da li te koje zainteresiralo za daljnju specijalizaciju ili se vidiš ipak u nečemu drugom?

Za sad se nekako vidim u front end developmentu. U Ofiru sam se najviše posvetila HTML-u, CSS-u, te WordPressu. Upravo u tom smjeru i vidim vlastiti razvoj – učiti dalje što mi je potrebno da postanem front end developer.

U ovih mjesec dana, da li je bilo nekih težih stvari za naučiti ili je išlo sve bez problema?

Nije bilo nekih težih stvari, iako kad sam dobila zadatak da sastavim računalo za klijenta, osjećala sam se kao da sam zaboravila što sam ikad znala o hardveru. Drugačiji je osjećaj kad to radiš za sebe, a drugačije kad radiš za klijenta.

Kako ti se čini zasada u Ofiru? Ima li nešto što bi možda promijenila ili si zadovoljna sa svime?

U Ofiru mi se za sad čini sve super. Dečki su super, te kakvih god problema imam njima se obratim za savjet, iako ga prvo probam riješiti sama. Još se navikavam da se mogu njima obratiti s bilo kojim problemom u poslu. Sa svime ostalim sam zadovoljna.

Toliko za sada, a cjelokupni dojam o radu u Ofiru, Mihaela će ostaviti idućeg mjeseca kada joj završava praktična nastava.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!