Radionica za srednjoškolce “Svašta nešto o ITu!”

18. travnja 2014.

Radionica za srednjoškolce “Svašta nešto o ITu!” u organizaciji udruge Osijek Software City, u četvrtak 10. travnja ponovno je okupila srednjoškolce u III. gimnaziji Osijek. Ovoga puta pod nazivom “Proaktivnost & Poduzetništvo” predavanje su priredili Tomislav Bilić iz Inchoo-a te Milan Puvača iz tvrtke Ofir.

Okupljenih 30tak učenika srednje škole imalo je prilike čuti životne priče dvaju predavača od samih početaka i srednjoškolskih dana (također u istoj gimnaziji gdje je predavanje i upriličeno), preko fakulteta, osnivanja poduzeća te daljnjeg razvoja i rasta. Najzanimljiviji su se pokazali potpuno praktični detalji i iskustva – izazova tijekom širenja poslovanja, suradnje i zapošljavanja prijatelja, ljudskim odnosima unutar poduzeća, nastupa na inozemnom tržištu, organizacije vremena između studiranja i rada itd. Učenici su pitanjima doslovno “rešetali” predavače, a jedno od težih bilo je “koja vam je knjiga promijenila život” ili “tko su vam idoli u poslu”. Ipak, Tomislav i Milan su uspješno i snalažljivo odgovorili na sva pitanja koja su nastavljena i nakon završetka formalnog dijela predavanja (“tete” čistačice su nas već mrko počele gledati).

Čini se da su predavanja za srednjoškolce filtrirala ekipu mladih ljudi koji su vrlo zainteresirani za IT i to ne samo razvoj u smjeru programera već i potpunih poduzetnika “koji će s vremenom imati i više poduzeća”. Njihova inicijativa i proaktivnost posebno u vidu pitanja i zanimanja za detaljnije informacije potiču nas na daljnja predavanja te osmišljavanje programa već i za iduću školsku godinu.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!