Saznajte što kaže o radu u Ofiru naša dizajnerica Ivana Blagus

17. svibnja 2016.

Dolaskom prije nešto više od tri mjeseca, Ofir je dobio novu osobu zaduženu za vizualnu stranu u tvrtki, u ovome slučaju, riječ je o dizajnerici Ivani Blagus. Iako je bilo nekoliko kandidata na razgovoru, Ivana se iskazala sa svojim prvim projektom – Duffins. Više o tome možete saznati u sljedećim redovima kao i o drugim stvarima poput njezinog mišljenja o suradnji dizajnera i web developera.

Kada si dobila zadatak da osmisliš dizajn za mobilnu aplikaciju, kako si došla do ideje za Duffine, odnosno Duffin4U? Što ti je poslužilo za inspiraciju?

Ideja za aplikaciju o Duffinima mi je pala na pamet zbog same lude zamisli o spajanju muffina i dounuta što mi se činilo zanimljivo, pa sam pomislila da bi i sama aplikacija mogla bit jednako dobra ako smislim dobar dizajn.

Budući da je to bio moj prvi dizajn s kojim ću se predstaviti ekipi u Ofiru, pokušala sam isti učiniti zabavnim i punim različitih elemenata kako bih pokazala svoje vještine. Inspiracija je došla iznutra, sve je tako nekako vrckavo i šareno baš kao i ja, pa se može reći da kroz dizajn možete upoznati mene.

Po dolasku, bila si odmah bačena u vatru s po nekoliko dizajnerskih zadataka za različite projekte. Koliko ti je bilo teško u početku se snaći jer si morala smišljati dizajn za troje do četvero različitih ljudi?

Pa, svaki početak je težak pa tako i ovaj. Klasično u početku panika: “kako ću ja to” “a što sad?” “joooj ja to ne mogu”, ali kako je vrijeme prolazilo nekako se navikneš i uđe sve u rutinu. Različiti dizajnovi nisu mi predstavljali problem, naprotiv, zbog tog vatrenog krštenja sam brzo naučila vladati dizajnom baš onako kako sam i zamislila.

Kolika ti je razlika bila u tome što si mislila da će dizajnirati i ono što danas radiš?

Nisam imala predodžbu o dizajniranju web stranica tako da s te strane nisam ništa ni očekivala (osim puno posla i učenja), a dizajn vizuala i sličnih stvari me nije zabrinjavao jer je to nešto čime se bavim već 6 godina. Svakako bi htjela pohvaliti ekipu s kojom surađujem jer sam uz njih uspjela razviti svoj potencijal i vjerujem da će i dalje samo rasti.

Budući da se izrada weba u odnosu na dizajn razlikuje zbog tehničkih stvari, imaš li ponekada poteškoća oko realizacije ideja?

Kako ne bi bilo problema zbog tih razlika, odmah pri dolasku u Ofir upoznata sam s Bootstrap-om i osnovama HTML-a,CSS-a i sl. Osobno smatram da bi svaki dizajner trebao znati nekakve osnove na kojim temeljima web stranice počivaju jer kako raditi osnovu (dizajn) za nešto o čemu zapravo i ništa ne znaš?

Najbitnije stavka u procesu izrade kvalitetnog dizajna web stranice su – komunikacija i dogovor. Vrlo je važno imati dobru suradnju s web developerima, jer čemu trošiti vrijeme na nešto ukoliko vaš tim to isto neće moći realizirati? Poteškoća uvijek ima, na sreću ekipa u Ofiru je jako susretljiva prema noob dizajnerima pa se sve to lako nauči raditi bez da dizajn stvara problem programerima.

Za kraj, tvoji dojmovi o Ofiru, ekipi i prvih tri mjeseca?

Reći ću Vam ono što sam rekla nakon prvog tjedna ovdje: osjećam se kao da radim u Google-u! Ekipa je odlična, atmosfera opuštena, internet stabilan (haha), sve u svemu – genijalno!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!