Suradnja Gaudeamusa i Ofira

22. prosinca 2015.

Dugogodišnja suradnja Gaudeamusa s tvrtkom Ofir podignuta je na novu razinu i to ovoga puta u radu sa učenicima. Posljednjih osam godina dvije organizacije sudjeluju na različitim projektima i poslovima od kojih je najzahtjevniji razvoj Knex sustava. Upravo daljnja nadogradnja ovog sustava za e-učenje bila je tema zajedničkog sastanka održanog 17. prosinca u prostorijama škole Gaudeamus.

Desetak zainteresiranih učenika iznijelo je svoje (za njihovo godište) poprilično definirane stavove i trenutne interese sa područja informatike. Vlasnik i direktor tvrtke Ofir d.o.o., dr.sc. Milan Puvača, u kratkom predavanju predstavio je svoj put i izgradnju poduzeća, a sa svakim od učenika pojedinačno razgovarao, ovisno o navedenoj zoni zanimanja.

Na sastanku su definirane mogućnosti kako se učenici mogu aktivno uključiti u rad na adaptaciji Knex rješenja. Obzirom na raznolikost u polaznim točkama među učenicima, biti će izazov uključiti ih sve podjednako – no najvažnija stvar je dobiti i njihovo mišljenje o radu Knex sustava (što od funkcionalnosti je dobro, što nedostaje i sl.). Kroz ovakav projekt suradnje, želja je otkriti mlade potencijale u što ranijoj dobi te ih ovisno o mogućnosti što aktivnije uključiti u rad (poput konkretnih zadataka u programiranju, promociji ili osmišljavanju arhitekture aplikacije).

Veseli nas što su učenici pokazali veliku volju i proaktivnost, a ostaje za vidjeti kako će ovakva „rana“ suradnja utjecati na njihov kasniji razvoj i životni put.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!