Sustav ozvučenja – Isusovačka klasična gimnazija

10. veljače 2021.

Većina obrazovnih institucija ne polaže puno pažnje na zvučne sustave unutar samih učionica ili koriste nenamjenska rješenja za njihovu upotrebu. Dobro je poznato da studenti pozitivno reagiraju na implementaciju novih tehnoloških rješenja u nastavnom procesu, što direktno povećava njihovu koncentraciju i mogućnost zadržavanja naučenog gradiva.

Isusovačka klasična gimnazija prepoznala je potrebu i potencijal za poboljšanjem nastave. Pokušavajući unaprijediti svoj sustav obrazovanja i osigurati moderan pristup nastavi, javili su se našim IT stručnjacima za pomoć. 

Svi smo jednom bili učenici i nebitno što su dani grafoskopa i kazeta iza nas, potrudit ćemo se novijim generacijama osigurati dobru podlogu za kvalitetnije iskustvo učenja.

Izlazak na teren i procjena

Prvobitnom procjenom ustanovljena su potencijalna rješenja za potrebe klijenta te je nakon toga održano savjetovanje. Sukladno tome dogovorena je usluga koja obuhvaća cjelokupni sustav ozvučenja odvojenog po učionicama koje se može implementirati u svim školama.

Ovakve vrste ozvučenja mogu se prilagoditi različitim potrebama klijenta. Iz tog razloga mogu bez problema zadovoljiti potrebe većih (škole, trgovački centri, proizvodne hale itd.) i manjih prostora (sobe, učionice itd.)

Prije početka rada na ovakvim projektima složili smo i prezentirali više idejnih rješenja u skladu s klijentovim potrebama. Klijent je izabrao ponudu koja je najbolje odgovarala navedenoj zadaći, po kojoj su se zatim krenuli izvršavati i sami radovi na novom sustavu ozvučenja. 

Tijekom izvođenja radova bili smo zaduženi za ponudu, nabavku, skladištenje, implementaciju i testiranje nakon završetka projekta.

Novi sustav ozvučenja

Ozvučenje je instalirano unutar 5 različitih učionica u sklopu Isusovačke klasične gimnazije. Prilagođeno je dimenzijama i specifičnostima pojedinih prostorija kako bi se idealno uklopili u zamišljeni nastavni program i njegove zahtjeve. Time su postignuti bolji uvjeti za buduća predavanja te kvalitetnije predavačko iskustvo. 

Postavljeni sustavi unutar učionica stavljeni su pod ključ kako znatiželjni učenici ne bi došli u nepoželjno iskušenje.

Prednosti novog sustava ozvučenja kod pojedinih predmeta:

  • Jezični predmeti – razgovjetnije slušanje i razumijevanje govora
  • Glazbeni predmeti – jasno i kvalitetno projiciranje zvuka 
  • Informatika – bolja predodžba online materijala u nastavi
  • Ostali predmeti – interpretativno prikazivanje nastavnog sadržaja

ozvučenje

 

Svaka učionica sadrži pojačalo s pretpojačalom AMC MA30X spojeno na računalo i 2x iPlay 4WT zvučnika montiranih na zid s obje strane predavačke ploče. Pojačalo ima mikser za 2 mikrofonska i 2 AUX ulaza. Razglasni sistem ima 3 ulaza što omogućuje istovremeno spajanje na sve potrebne uređaje.

Zasebni sustavi pojedinih učionica spojeni su na atenuator koji se nalazi unutar katedre te služi za kontrolu jačine zvuka. Takve komponente osigurat će dugotrajnu funkcionalnost cijelog sistema.

ozvučenje u učionici

 

Završna analiza projekta

Nakon završetka radova obavljeno je ispitivanje funkcionalnosti sustava. Provjereni su svi spojevi i uređaji unutar sistema. Nakon provjere i odobrenja utvrdili smo da je sustav ispunio sve uvjete za puštanje u rad. 

Klijent je bio zadovoljan kvalitetom i profesionalnošću koju smo pokazali u našem radu. Svi radovi bili su objavljeni u zakazanom vremenskom roku.

Saznajte više o našim IT uslugama na web stranici ili nas kontaktirajte za sve dodatne informacije i upite.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!