“Sve o praksama” – CISEx webinar #1

23. lipnja 2017.

Puno smo u zadnje vrijeme pričali o praktikantima, njihovim mogućnostima u Ofiru, ali i općenito u IT industriji u Lijepoj našoj. Nastavno na to, a kao neki logičan korak ovog puta kroz udrugu CISEx organizirali smo webinar „Sve o praksama“. Cilj webinara bio je predstavljanje mladih osoba koje su odrađujući prethodne prakse ili stipendije ostvarile radno mjesto u našoj djelatnosti.

20. lipnja u 16.30h održan je webinar gdje je tridesetak sudionika imalo priliku čuti zaista lijepe priče koje na neki način rastjeruju tamne oblake raseljavanja i depresije koji se provlače kroz medije u Republici Hrvatskoj. Možda još i važnije, webinar je snimljen, a sada želimo što više pregleda i širenje ove doze optimizma!

Uz koordinaciju našeg CEOa Milana, zabavna i mlada ekipa podijelila je svoje dojmove, zgode i nezgode tijekom dana prakse te ujedno napravila i određeni hodogram, kako je izgledao njihov put do radnog mjesta. Nives Novković (Amphinicy), Tomislav Smrečki (Degordian), Dino Sulić (Five) i Josip Mandić (SedamIT) te Andrea Radnić (Comminus) pokazali su se kao i više no aktivni sudionici.

Važno je za istaknuti kako su svi tadašnji praktikanti i nakon prakse još uvijek zaposlenici istih tvrtki. Smatraju kako je najvrjednije što su dobili uz tehničko znanje zapravo osjećaj za posao, radna okolina i kolege od kojih su puno naučili u vrlo kratkom roku. Za sada, nitko od njih nema namjeru ići u inozemstvo te smatraju kako je karijera u Hrvatskoj vrlo izgledna i puna potencijala. Naravno, prostora za poboljšanja uvijek ima, no jednako tako zajednički zaključak je kako mjesta za IT zanimanja i nove ljude svakako ima. Raditi ono što se voli i za što se „gaji“ strast nešto je najljepše, a upravo ovi mladi ljudi to su na dinamičan i poletan način pokazali.

Predlažemo otvaranje ovog vikenda sa snimkom webinara koji bi vas mogao oraspoložiti, osvježiti, ali možda i dati motiva za osobni novi / obnovljeni zalet i profesionalno usmjeravanje.

Vjerujemo kako će se CISEx webinari nakon ljetne pauze nastaviti s još zanimljivijim tehničkim temama i brojnijim posjetima te širenjem zajednice uspješnih „ajtijevaca“.

Ugodan vikend i do skorog tipkanja!
Vaš Ofir tim.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!