Započni karijeru u IT industriji!

18. prosinca 2017.

Društvena odgovornost i predaja znanja zajednici neke su od standardnih aktivnosti Ofira o kojima smo izvještavali i ranije. Prošli tjedan imali smo dva predavanja, na različitim mjestima i za drugačiju ciljanu publiku. Prijenos iskustva i strasti s kojom radimo naš posao, pravi je užitak koji se maksimizira kada naiđemo na proaktivnu publiku! Naš Milan Puvača uložio je nešto vremena, složio i izveo prezentacije, a više smo nego uvjereni da je polaznicima bilo itekako zanimljivo.

U ponedjeljak 11.12. u sklopu kolegija „Poslovno pregovaranje“ na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održano je predavanje „Je li pregovaranje vještina ili umjetnost?“. U jutarnjim satima, čak i prije prve kave, oko 15 polaznika diplomskog studija s Katedre za marketing poslušalo je predavanje, a dodatnim pitanjima potaknulo raspravu i njihova viđenja učestalih problema u pregovaranju. Ovo je bila prilika za čuti standardne metode i situacije u poslovnom pregovaranju kao i presjek osobina te vještina potrebnih za njihovu što bolju realizaciju. Najviše vremena posvećeno je pregovaračkim vještinama kod prvog zaposlenja koje će studente očekivati u skoroj budućnosti. Zahvaljujemo ovim putem prof.dr.sc. Heleni Štimac na pozivu uz obećanje da se rado odazivamo i budućim predavanjima!

Tijekom tjedna, očekivala nas je još jedna „govorancija“ no ovoga puta nezaposlenima. U organizaciji CISOK-a, u četvrtak 14.12. okupilo se 30tak sudionika, većinom trenutno nezaposlenih ili u fazi odabira nove karijere. Tema s naslovom „Započni karijeru u IT industriji“ i kasnija rasprava, obuhvatila je odgovore poput „Ima li stvarno posla u IT sektoru? Kakve IT stručnjake traže lokalni poslodavci i što uopće znači biti uspješan IT stručnjak? Kako procijeniti je li IT karijera za mene i gdje mogu pronaći podršku u razvoju karijere?“ Poseban naglasak predavanja stavljen je na cjeloživotnu edukaciju i prezentaciju aktivnosti Osijek Software Citya te mogućnostima koje osječka IT scena stavlja na raspolaganje svim zainteresiranima bez obzira na životnu dob. Kolega Danijel Mišura iz HZZa odnosno CISOKa glavni je „krivac“ za upriličenje ovog predavanja te stoga hvala i njemu!

Oba predavanja imala su uz specifične, tematske elemente i jedan općeniti dio motivacije polaznika i podizanja razine svijesti o tome kako je informacijsko komunikacijska industrija prepuna izazova, ali i potencijala koji lakše no ikada mogu biti iskorišteni. Ulaganje u ovakve edukacije i gostujuća predavanja daju nam nadu da ćemo barem dio od zainteresirane publike potpuno „gurnuti“ u IT svijet, a time im osigurati i budućnost, upravo u našem Osijeku – u kojem Ofirovci uživaju raditi!

Do idućeg bloga, slobodno nam javite i vaše komentare!!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!