Zašto odabrati obnovljeno računalo?

7. lipnja 2023.

Znate li kako novo računalo postaje obnovljeno i koja je razlika između rabljenog i obnovljenog? Svakodnevnim razvojem tehnologije proizvođači računala moraju ići u korak s novitetima i razvijati komponente koje mogu podržati novosti. Iz tog razloga na tržištu postoji veliki broj računala koja su neprodana i koja se vraćaju proizvođačima kao višak. Takva računala nisu korištena, direktno iz tvornice su stavljena na policu u trgovini i nakon nekog vremena vraćena proizvođaču. Nakon povrata temeljito se pregledavaju i testiraju te se vraćaju na tržište kao obnovljena računala. Vanjsko i unutarnje čišćenje, zamjena ili obnova komponenti te temeljiti testovi i provjere osiguravaju ispravnost obnovljenih računala dok su rabljena računala u prodaju vraćena onakva kakva jesu.

Prednosti obnovljenih računala

Neovisno o tome radi li se o prijenosnom ili stolnom računalu, obnovljena računala donose bezbroj prednosti koje će ispuniti vaše potrebe i zahtjeve. Složiti ćete se da je cijena jedan od glavnih kriterija koje većina nas gleda kod kupnje novog uređaja. Obnovljena računala u prosjeku su 40-60% jeftinija nego potpuno novi modeli računala što je u svakom slučaju značajna ušteda. Uz to, pouzdanost i dugotrajnost računala jamče i sami proizvođači koji osiguravaju garanciju na sve proizvode. Bilo da kupujete stolno ili prijenosno računalo za kućnu, poslovnu ili profesionalnu namjenu, obnovljena računala proširuju ponudu i omogućuju vam povoljnu kupovinu modela računala kojih više nema u redovnoj prodaji i koji vam je možda “pobjegao”. I uz sve to, čuvate okoliš jer ponovna upotreba računala minimizira količinu električnog otpada.

Prednosti obnovljenih računala

Proces obnove

U višefaznom procesu obnove svaki dio računala je pomno pregledan i ukoliko ima potrebe zamijenjen. Proces obnove filtrira nefunkcionalnu i oštećenu opremu eliminirajući time šanse za stavljanje lošeg proizvoda na tržište. Temeljitim ispitivanjem identificiraju se fizička oštećenja kao što su udubljenja, ogrebotine i mrlje. Sva računala se dezinficiraju radi uklanjanja prašine i svih vidljivih tragova na kućištu, a korištenjem posebnih kemikalije za čišćenje uklanjaju se naljepnica bez nanošenja ogrebotina. Osim vanjske obnove, detaljnom unutarnjom obradom trajno se brišu svi postojeći podaci i oslobađa prostor. Nakon završetka svih nadogradnji i zamjena dijelova računala se ponovno sastavljaju u izvorno stanje. Konačno, sva računala moraju proći strogi test kvalitete, što znači da su podvrgnuta funkcionalnim testovima koji su usporedivi s testovima novih proizvoda.

Prošlog su tjedna članovi našeg tima posjetili tvornicu MB Techa u Poljskoj te su iz prve ruke vidjeli kako funkcionira proces obnove.

“Znali smo koliko kvalitetno obnovljena računala dolaze na isporuku našim kupcima. No ipak, viđen proces obnove i rangiranje klase proizvoda prilikom obnove računala je veći od svih očekivanja. Od ulaska robe, čišćenja prašine pa do testiranja svake komponente radi se maksimalno kvalitetno i s kontrolom svakog procesa. Upisi jezičnih postavki tipkovnica laserima i lakiranje kućišta prijenosnika je iznad svakog očekivanja i malo je reći da izgledaju vrhunski. Podigli su kvalitetu obnovljenih računala na novu razinu koja nakon njihove obnove definitivno s razlogom ima jamstveni rok od 24 mjeseca. Konkurencija može samo zavidjeti ovom procesu, teško ikada i dostići. Partneri smo dugo godina, a nakon ovog posjeta možemo samo očekivati još veće povjerenje i daljni zajednički napredak.”

Odaberite svoje računalo!

Nakon što ste se upoznali s obnovljenim računalima i njihovim prednostima, vrijeme je za kupovinu. Na našem webshopu provjerite veliku ponudu obnovljenih računala proizvođača Hp, Lenovo, Dell i Fujitsu koja dolaze s jamstvom od 24 mjeseca, Windows 10 ili Windows 11 operativnim sustavom te gratis dostavom. Vaše vas računalo čeka!

 

Ana Božić