E-učenje

Što je E-učenje?

Jednostavna definicija e-učenja jest izvođenje obrazovnog procesa pomoću informacijsko – komunikacijske tehnologije. Ovakav način učenja, jedna je od najvećih Ofirovskih strasti.

E-učenje u Ofiru

  • Izbor platforme za E-učenje
  • Proces implementacije
  • Podrška za rad na sustavu
  • Razvoj informatičke pismenosti
  • Kreiranje kvalitetne i moderne nastave

Ofirova strast prema razvoju modernog načina učenja

Učenje potpomognuto informatičkom tehnologijom jedna je od najvećih Ofirovskih strasti. Ne mislimo ovdje samo na održavanje opreme ili na izradu web rješenja koje će se koristiti u nastavi, već ujedno i na općenitu edukaciju nastavnika, učenika, roditelja, ali i šire zajednice koja može i mora sudjelovati u obrazovnom procesu pojedinca.

E-učenje ili samo – učenje?

Jednostavna definicija e-učenja jest izvođenje obrazovnog procesa pomoću informacijsko – komunikacijske tehnologije. Šire definicije nije lako niti pobrojati jer najčešće uključuju ubacivanje mogućnosti koje e-učenje podrazumijeva (neovisnost o geografskom i vremenskom uvjetovanju, dinamičnost i interaktivnost i slično). To je uredu i apsolutno točno, no naša nedoumica ovdje zapravo je – do kada ćemo pričati o E-učenju? Je li u današnje vrijeme potrebno naglašavati slovo ili riječ elektroničko učenje?

Ako se možemo složiti da je informatička pismenost dio općenite pismenosti i primjerice, kod izbora kandidata za posao više nema smisla naglašavati njegovo poznavanje rada na računalu, zaista u tom slučaju, nema potrebe dodavati e ispred učenja. E-učenje postala je naša svakodnevica. Shodno tome, sigurni smo kako uključenost stručne tvrtke i naši inputi mogu poboljšati obrazovni tijek mlade osobe. Prikupljeno znanje po pitanju e-učenja, njegove primjene i uspješne provedbe u nastavnim ustanovama te zanimljiva implementacija u svakodnevnoj „učionici“ naš je resurs koji rado stavljamo na raspolaganje kroz različite projekte ili jednokratne aktivnosti.

Dosadašnje iskustvo uključuje rad s dionicima nastavnog procesa. Posebno nam je drago raditi na edukacijama nastavnika, gdje zajedničkim angažmanom možemo doprinijeti kvalitetnijoj i modernijoj nastavi koja će omogućiti profesionalcima sutrašnjice (današnjim učenicima i studentima) konkurentnu poziciju na tržištu rada. Od strategije, izbora platforme za e-učenje, preko procesa implementacije do podrške za rad na sustavu – Ofir može pružiti paket usluga za bogatiji i suvremeniji e-proces učenja! Osim e-učenja, možemo ponuditi i dodatne edukacijske procese kako bi se obogatili vlastite vještine ili postavili temelje za ulazak u IT svijet.

Popis naših, rastućih, sudjelovanja na projektima i zadacima vezanim uz IKT u obrazovanju ili poslovanju možete vidjeti u nastavku.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte na brojeve telefona:

Newsletter