E-učenje

Učenje potpomognuto informatičkom tehnologijom jedna je od najvećih Ofirovskih strasti. Ne mislimo ovdje samo na održavanje opreme ili na izradu web rješenja koje će se koristiti u nastavi, već ujedno i općenitu edukaciju nastavnika, učenika, roditelja, ali i šire zajednice koja može i mora sudjelovati u obrazovnom procesu pojedinca.

Jednostavna definicija e-učenja jest izvođenje obrazovnog procesa s pomoću informacijsko – komunikacijske tehnologije. Šire definicije nije lako niti pobrojati jer najčešće uključuju ubacivanje mogućnosti koje e-učenje podrazumijeva (neovisnost o geografskom i vremenskom uvjetovanju, dinamičnost i interaktivnost…). To je uredu i apsolutno točno, no naša nedoumica ovdje zapravo je – do kada ćemo pričati o E učenju? Je li u 2018. potrebno naglašavati slovo ili riječ elektroničko učenje?

Ako se možemo složiti da je informatička pismenost dio pismenosti i primjerice, kod izbora kandidata za posao više nema smisla naglašavati njegovo poznavanje rada na računalu, zaista u tom slučaju, nema potrebe dodavati e ispred učenja. E-učenje postala je naša svakodnevica. Shodno tome, sigurni smo kako uključenost stručne tvrtke i naši inputi mogu poboljšati obrazovni tijek mlade osobe. Prikupljeno znanje po pitanju e-učenja, njegove primjene i uspješne provedbe u nastavnim ustanovama te zanimljiva implementacija u svakodnevnoj „učionici“ naš je resurs koji rado stavljamo na raspolaganje kroz različite projekte ili jednokratne aktivnosti.

Dosadašnje iskustvo uključuje rad s dionicima nastavnog procesa. Posebno nam je drago raditi na edukacijama nastavnika, gdje zajedničkim angažmanom možemo doprinijeti kvalitetnijoj i modernijoj nastavi koja će omogućiti profesionalcima sutrašnjice (današnjim učenicima i studentima) konkurentnu poziciju na tržištu rada. Od strategije, izbora platforme za e-učenje, preko procesa implementacije do podrške za rad na sustavu – Ofir može pružiti paket usluga za bogatiji i suvremeniji e-proces učenja! Osim e-učenja, možemo ponuditi i dodatne edukacijske procese kako bi se obogatili vlastite vještine ili postavili temelje za ulazak u IT svijet.

Popis naših, rastućih, sudjelovanja na projektima i zadacima vezanim uz IKT u obrazovanju ili poslovanju možete vidjeti u nastavku.

031 273 236