Kako smo modernizirali učionice u OŠ Lug

31. kolovoza 2018.

U prvom mjesecu ove godine uhvatili smo se zanimljivog projekta. Osnovna škola Lug obratila nam se s upitom za strukturno kabliranje informatičke učionice, knjižnice, postavljanjem projektora i pametne ploče.

Ovakvi projekti su nam posebno dragi, jer se upravo pod satima informatike probudila naša strast za IT-em, iako pod drugim imenom (kompjutori, informatika, šarafanje i sl.). Nadamo se kako će u ovoj modernoj učionici mlade nade isklesati svoje umove i upotpuniti znanje koje će kasnije pretvoriti u karijeru.

Proces rada podijeljen je na nekoliko dana – prvo smo “napali” informatičku učionicu u kojoj smo provukli struju i UTP kablove kako bi oslobodili prostor i spriječili spoticanje po kabelima. Potom smo postavili projektor (na strop) i platno za projekciju. Kasnije smo postavili switch koji pušta Internet u sve UTP utičnice u zidu. Instalirali smo i pametnu ploču koja će uvelike olakšati učenje. Spojena s računalom i projektorom, ova moderna ploča omogućit će svakom nastavniku potpuno digitalni doživljaj interakcije i poučavanja.

Kad smo pospajali sva računala, pobrinuli smo se i za profesorov/ičin stol koji je uredno spojen na projektor. Žice smo sakrili kanalicama, što možete vidjeti na slici. Potom smo prešli na knjižnicu u kojoj smo proveli strujni kabel kroz drveni stup i instalirali rasvjetu.

Ovog tjedna smo se vratili u OŠ Lug i prije početka školske godine sredili ured za kopiranje i printanje te ured pedagoga ožbukavanjem UTP utičnice s 2 priključka i provođenjem kanalica. Vjerujemo kako će učenici i nastavnici biti produktivniji u moderniziranom okruženju.

Ofir pruža kompletan proces savjetovanja i implementacije, nadogradnje ili modifikacije računalnih odnosno mrežnih sustava. Sve od analize potreba do kabliranja i puštanja u rad. Obratite nam se s povjerenjem.

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!