Pametne ploče

Modernizirana nastava

Davno su prošla vremena kad su se koristili grafoskopi i prozirnice (folije) za prikaz sadržaja tijekom nastave. Kako se mijenja vrijeme, mijenja se i tehnologija u učionici što znači kako se kao standard današnjeg poučavanja nametnula interaktivna ili pametna ploča. Ovakav pristup za širenje znanja otvara puno više mogućnosti nego klasična zelena ploča čime se puno lakše može zainteresirani učenike za predmet koji se predaje.

Postavljanje pametne ploče

  • nabava pametne ploče
  • postavljanje pametne ploče
  • kabliranje između računala i ploče
  • instalacija programske podrške
  • kalibracija potrebnih uređaja

Vjerujemo kako se i ne baš tako stari posjetioci naših stranica sjećaju školstva s primjenom grafoskopa i prozirnica (folija) za prikaz sadržaja. Nažalost, u nekim školama u nas i dalje se mogu naći ovi uređaji, no ipak, napredak tehnologije diktira promjenu i u ovom segmentu života.

Pametna ploča nametnula se kao standard današnjeg poučavanja zamijenivši onu staru zelenu koja nam je svima asocijacija kada govorimo o školskim učionicama. Interaktivna ili pametna ploča za puni sjaj svoga rada koristi računalo i projektor. Spojena s navedenim uređajima ova moderna ploča omogućit će svakom nastavniku potpuno digitalni doživljaj interakcije i poučavanja.

Vizualizacijom predavanja koje nastavno osoblje izvodi, pametna ploča omogućuje snimanje svih elemenata koji se na njoj napišu. U kombinaciji s Internetom, dijeljenje znanja i informacija postaje vrlo jednostavno.

Naš posao u segmentu interaktivnih ploča upravo je njihova nabavka, isporuka, montaža te implementacija i puštanje u rad. U početnom izboru optimalnog modela za učionicu, tim Ofira može predložiti najbolje rješenje u odnosu na dimenziju i mogućnosti željenog prostora.

Kao i kod sve informatičke opreme koju isporučujemo i ovu možemo montirati za vas. Uredno kabliranje, spajanje s predloženom računalnom i mrežnom opremom naša su svakodnevica, a svjesni važnosti kvalitetnog i sigurnog spajanja nastavnih pomagala u učeničkom okruženju ovakvim poslovima dajemo posebnu pažnju. Uz osiguranje strujnih instalacija i postavljanje svih kabelskih kanala („kanalica“), učionica budućnosti bit će u već danas u vašoj učionici, uredu ili objektu.

Početak korištenja pametne ploče nije jednostavan posebno ako ranije niste koristili slične alate. Naravno, i ovdje smo spremni uskočiti i osigurati vam osnovno postavljanje (instalaciju pratećih aplikacija, kalibraciju i optimizaciju). Najvažniji posljednji korak kojim vam možemo izići u susret je edukacija nastavnog osoblja. S obzirom na dosadašnje iskustvo možemo prilagoditi izlaganja i radionice ovisno o prethodnom znanju polaznika, ali i prema položaju u obrazovnoj vertikali koju zauzimaju. Volimo napraviti dinamične radionice gdje u konačnici mentoriramo i savjetujemo učenike, nastavnike, profesore ili korisnike ka potpunom iskorištavanju pametnih ploča.

Uvjereni smo kako je suvremena i tehnologijom potpomognuta nastava danas jedan od najvažnijih elemenata razvoja mladih stručnjaka. Ofirov tim stoji na raspolaganju kako bi posao implementacije pametne ploče prošao što jednostavnije, a nastava postala osvježena, dinamična i zanimljiva učenicima svih uzrasta.

Ako razmišljate o pretvaranju obične učionice u pametnu, tu također možemo pomoći jer u ponudi imamo cijeli komplet s kojim obična učionica postaje puno više.

Modernizirajte učionicu uz pametnu ploču

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte na brojeve telefona:

Newsletter