Pametne ploče

Vjerujemo kako se i ne baš tako stari posjetioci naših stranica sjećaju školstva s primjenom grafoskopa i prozirnica (folija) za prikaz sadržaja. Nažalost, u nekim školama u nas i dalje se mogu naći ovi uređaji, no ipak, napredak tehnologije diktira promjenu i u ovom segmentu života.

Pametna ploča nametnula se kao standard današnjeg poučavanja zamijenivši onu staru zelenu koja nam je svima asocijacija kada govorimo o školskim učionicama. Interaktivna ili pametna ploča za puni sjaj svoga rada koristi računalo i projektor. Spojena s navedenim uređajima ova moderna ploča omogućit će svakom nastavniku potpuno digitalni doživljaj interakcije i poučavanja.

Vizualizacijom predavanja koje nastavno osoblje izvodi, pametna ploča omogućuje snimanje svih elemenata koji se na njoj napišu. U kombinaciji s Internetom, dijeljenje znanja i informacija postaje vrlo jednostavno.

Naš posao u segmentu interaktivnih ploča upravo je njihova nabavka, isporuka, montaža te implementacija i puštanje u rad. U početnom izboru optimalnog modela za učionicu, tim Ofira može predložiti najbolje rješenje u odnosu na dimenziju i mogućnosti željenog prostora.

Kao i kod sve informatičke opreme koju isporučujemo i ovu možemo montirati za vas. Uredno kabliranje, spajanje s predloženom računalnom i mrežnom opremom naša su svakodnevica, a svjesni važnosti kvalitetnog i sigurnog spajanja nastavnih pomagala u učeničkom okruženju ovakvim poslovima dajemo posebnu pažnju. Uz osiguranje strujnih instalacija i postavljanje svih kabelskih kanala („kanalica“), učionica budućnosti bit će u već danas u vašoj učionici, uredu ili objektu.

Početak korištenja pametne ploče nije jednostavan posebno ako ranije niste koristili slične alate. Naravno, i ovdje smo spremni uskočiti i osigurati vam osnovno postavljanje (instalaciju pratećih aplikacija, kalibraciju i optimizaciju). Najvažniji posljednji korak kojim vam možemo izići u susret je edukacija nastavnog osoblja. S obzirom na dosadašnje iskustvo možemo prilagoditi izlaganja i radionice ovisno o prethodnom znanju polaznika, ali i prema položaju u obrazovnoj vertikali koju zauzimaju. Volimo napraviti dinamične radionice gdje u konačnici mentoriramo i savjetujemo učenike, nastavnike, profesore ili korisnike ka potpunom iskorištavanju pametnih ploča.

Uvjereni smo kako je suvremena i tehnologijom potpomognuta nastava danas jedan od najvažnijih elemenata razvoja mladih stručnjaka. Ofirov tim stoji na raspolaganju kako bi posao implementacije pametne ploče prošao što jednostavnije, a nastava postala osvježena, dinamična i zanimljiva učenicima svih uzrasta.

Ako razmišljate o pretvaranju obične učionice u pametnu, tu također možemo pomoći jer u ponudi imamo cijeli komplet s kojim obična učionica postaje puno više.

031 273 236