Logitech ConferenceCam Connect ili kako smo dodatno digitalizirali nastavu

29. siječnja 2021.

Prilikom odabira i preporuke optimalnih uređaja za naše klijente pokušavamo pronaći idealan omjer cijene i kvalitete poštujući pri tome zahtjeve odnosno potrebe u svakodnevnom poslovanju. Izazovno vrijeme koronavirusa i novonastale epidemiološke situacije gotovo sve naše kupce „poslali su“ na udaljeni rad od kuće. Obrazovni proces nije izuzet od spomenutih postavki i prilagođava im se iz dana u dan.

Učitelji, nastavnici i profesori snalaze se u okruženju za e-učenje kako god znaju i umiju. S druge strane nalaze se „ljuti protivnici“, generacija Z koja je odrasla s tehnologijom, no istu većinom koristi za zabavu, praćenje utjecajnih youtubera ili pak društvenih mreža. Obje strane su u novonastalim okolnostima, primorane koristiti potpuno digitaliziranu nastavu.

Ofirova IT podrška susrela se sa zaista različitim i zanimljivim upitima kako nastavnika tako i učenika počevši od onih osnovnih (zašto mi ne radi internet??) pa sve do specifičnih (u određenim aplikacijama nema zvuka!). Protekom određenog vremena uočene su mogućnosti unaprjeđenja digitalnog nastavnog procesa. Jedan od naših dugogodišnjih klijenata Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti Osijek odlučila je upravo te izazove pretvoriti u novi potencijal, a nastavnicima olakšati video predavanja uz malo začina nastave u razredu uživo.

Pregledom dostupnih alata na tržištu odabran je Logitech ConferenceCam Connect. Uređaj je to u prvom redu namijenjen poslovnom okruženju, konferencijskim prostorijama ili sastancima manjih timova. Jednostavan, prijenosan i oku ugodnog izgleda, uz vrhunske specifikacije, ConferenceCam oduševio nas je i prilikom postavljanja. Prije same isporuke uređaja ovakve vrste volimo napraviti i samostalan test kako bismo klijenta upoznali sa što više detalja i učinili rad još prihvatljivijim.

Logitech blog 1

Logitech ConferenceCam Connect povezuje se Bluetooth ili NFC bežičnom tehnologijom ili pak dobrim starim USB kabelom. Već nakon nekoliko trenutaka ovaj pametni uređaj spreman je za rad, a svaka aplikacija koja može reproducirat zvuk ili pak snimati video, prepoznat će ga kao kompatibilan izlaz odnosno ulaz.

Video predavanja funkcioniraju odlično! Glas predavača razgovijetan je i jasan čak i na više od četiri metra udaljenosti. Prilagodba zvuka i prikaza slike prema njegovom izvoru izvrsna je funkcija za više od pet ljudi unutar prostorije. Bez izvora napajanja uređaj može izdržati oko tri sata za video snimanja te više od 14 sati za audio konferencije, razgovore ili reprodukciju multimedije. Odličan dodatak je i mali daljinski upravljač za upravljanje ConferenceCam-om koji je elegantno skriven u izvedbu cjelokupnog uređaja.

Logitech blog 2

U našoj verziji implementacije Logitech ConferenceCam Connect uspješno je smješten u prvi, „štreberski“ red gdje je kao najpažljiviji učenik počeo s praćenjem nastave. Video kamerom u FullHD rezoluciji usmjerenom prema školskoj ploči u kombinaciji s odličnim predavačima i čistim zvukom učenicima smo omogućili barem mali djelić klasične offline nastave.

Želimo im svima puno uspjeha u daljnjem usvajanju gradiva i što manje brige oko tehničkih pitanja koje slobodno mogu prepustiti stručnjacima Ofira!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!