OFIRovska 2016. u brojkama!

22. studenoga 2016.

Polako se bliži kraj godine i prisjećamo se događaja koji su ju obilježili, a s iščekivanjem, uzbuđenjem i radoznalošću iščekujemo novu. Već se sada nameće zaključak kako je 2016. bila puna izazova, dinamike, novih poznanstava i uspjeha, a nama to priznanje zasigurno odaju brojke, koje ćemo s ponosom s vama podijeliti.

Naime, još smo krajem davne 2015. naš prvi ured od 50 kvadrata u Bosutskom naselju zamijenili novim uredom od 150 kvadrata u samom centru Osijeka pa ćemo upravo s ovim brojkama započeti našu godišnju priču. Nekako, veći ured(i) pred nas su stavili određeni izazov, odnosno potrebu da upravo tu veličinu opravdamo, iskažemo se te krajem predstojeće godine, napravimo opet veliki korak. Naravno, to smo i učinili – ipak smo mi Ofir!

Kako to često u početku biva po Murphyevom zakonu koji jasno nalaže da ono što može biti jednostavno može i treba biti komplicirano, ni kod nas nije bila iznimka. S većim uredom, došli su i novi, veći projekti, a nedostajali su samo ljudi, barem njih nekoliko. Stoga, nije trebalo dugo vremena kada se Ofir povećao na 14 stalno zaposlenih Ofirovaca te 5 studenata. Naravno „prozujalo“ je kroz Ofir desetak praktikanata koji su, u potrazi za znanjem i iskustvom, svoj studentski cilj pronašli baš kod nas. Tako smo, primjerice, dobili našeg Filippoa Gasbarroa, koji je u Ofir došao odrađivati šestomjesečno praksu iz talijanskog gradića Pasara.

Ubrzo, nakon početnih „dječjih bolesti“, iskusni timovi, osvježeni kreativnošću mladih snaga su se formirali, a uz postavljene ciljeve Ofir se zaigrao. Tako je kroz naše programersko-tehničko-dizajnersko-marketinške prste prošlo nešto malo više od 200 zadovoljnijih klijenata te smo na obostrano zadovoljstvo isporučili više od 60 web stranica i aplikacija. Naravno, kako cijenimo strast i originalnost mladih generacija, istima smo se htjeli na tome odužiti te smo sudjelovali na 15 konferencija, poput: EwoB-a, Shift konferencije u Splitu, CISEX Fridaya, te mnogih drugih.

Također, kako bi došli do brojke od preko 10 država s kojima uspješno poslujemo na brojnim međunarodnim projektima, morali smo puno i putovati (a to svima teško pada). Tako smo proputovali više od 15 država: od Francuske, Rumunjske, Danske, Kanarskih otoka, Tajlanda, Malezije, Singapura, itd.

Uz malo rada, malo više „konferenciranja“ te najviše putovanja, stigli smo redovito i trenirati. Trenirali smo stolni nogomet preko 1200 sati te smo organizirali i vlastiti turnir po uzoru na Europsko prvenstvo – Portugal smo izbacili u prvom krugu! Naravno, Ofir ne bi bio Ofir bez timDEbildinga. Imali smo 5 takvih čuvenih okupljanja i niti jedno nije dovoljno pristojno za ovaj blog (prodajemo očuvanu Škodu, javite nam se). A kako stvari svoje, ovaj petak ćemo imati jubilarno 6. okupljanje pa ćemo vam možda o tome pričati nagodinu – iskusniji, veći i luđi!

Upravo zato, teško je cijelu godinu sažeti u par rečenica, stoga ćemo ovaj mali (re)trailer završiti s teaserom za nadolazeću 2017. godinu. Naime, zadnje smo vrijeme okupirani izradom jedne posebne web stranice, za posebnog klijenta, a naš je zadatak pružiti mu najposebniji novogodišnji poklon. O kome je riječ, saznajte uskoro.. #staytuned i živjeli!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!