Novi trend Ofira – Uljev mozgova

16. rujna 2016.

Iako se u Ofiru maksimalno trudimo biti u trendu, pratiti modu (mi volimo Elfs!) te uvijek biti u koraku sa svim modernim, osobito znanjem, ovaj puta smo jedan trend odlučili zaobići. To je onaj ružni izraz „odljev mozgova“. Mi smo odlučili upravo suprotno, odlučili smo se inatiti i biti posebni! A zašto je to tako, tko to može iz prve ruke posvjedočiti i kakvi su dojmovi nakon prvih mjesec dana prakse, reći će vam naš Filippo.

1. Tko je Fillipo Gasbarro?

Imam 19 godina i dolazim iz grada Pisara u Italiji. Završio sam srednju školu na području IT-a te sam prije 2 mjeseca dobio diplomu. Sada sam na Erasmus programu u Osijeku kao student na razmjeni gdje mi primarni cilj razmjenjivati ideje i naučeno. Hobiji su mi kompjuteri, mobilna tehnologija i dronovi, a izrazito sam motiviran za profesionalno razvijanje u informatici i cybersecurityu.

2. Što te dovodi u naš prelijepi Osijek?

Odbor za „Erasmus program za mlade poduzetnike“ na koji sam se prijavio, nije mogao odlučiti hoće li me poslati u Veliku Britaniju ili Hrvatskom, ali srećom, odluka je pala na Hrvatsku

3. Zašto baš Ofir?

Europska unija je zadužena za odabir tvrtke u programu „Erasmus program za mlade poduzetnike., ja sam dobio Ofir.

4. Što kažeš na Ofir u tvojih prvih mjesec dana prakse?

Praksu u Ofiru bih savjetovao svakome, ponajviše zbog pristupa poslu koji je kod Ofirovaca poseban. Radno okruženje nikada nije napeto ili stresno već su svi prijateljski nastrojeni te potiču rad i napredak. Za njih ne postoji problem, samo rješenje i novo znanje. Upravo zbog toga, mjesec dana mi je proletjelo

5. Što ti Ofir može dati, a što će ti koristiti u budoćnosti?

Za sada, kolege u Ofiru su mi pomogli usavršiti moje znanje iz WordPressa. Također, testirao sam brojne aplikacije za klijente te naučio kako praviti Cedevitu. To trebate izvoziti naveliko!

6. Što ti padne prvo na um kada pomisliš na Ofir? (pazi što ćeš reći)

Dostupnost, profesionalizam, poštenje!

7. Ako trebaš birati ono najbolje iz Osijeka, bi li to bile najljepše djevojke, najbolje pivo ili najluđi kolege koje si mogao poželjeti?

Ne bih morao dugo razmišljati o tome. Djevojke su prelijepe. Imamo puno lijepih djevojaka i u Italiji, ali kod vas, to je kao u bajci. Ne mogu biti sretniji što sam ovdje!

I nama je drago Filippo što ti se kod nas sviđa, nadamo se da ćeš još puno toga naučiti, a i da će jedna osječanka pasti na talijanski šarm. Sve u svemu, dobro došao u Ofir!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!