Zamjenski potrošni materijal

S obzirom na učestala pitanja koja se odnose na zabrinutost o kvaliteti zamjenskog potrošnog materijala, odlučili smo vam dati odgovore na iste kako bi “ugasili” zablude koje su čest slučaj na ovu temu.

Jedno od učestalih pitanja s kojim se susrećemo jest “Je li vaš potrošni materijal novi ili je punjen?”. Odmah ćemo vam reći činjenicu, neovisno radilo se o originalnom ili zamjenskom toneru, on mora biti punjen. Dio zamjenskog materijala je punjen u obnovljene cartridge, dok je dio iznova izrađen u kompletu. Napomenut ćemo vam također da riječ “punjenje” u samom procesu znači mnogo više nego što se prvotno doima. Naime, proces punjenja podrazumijeva: zamjenu optičkih bubnjeva, čipova te oštećenih (“pohabanih”) dijelova, a tek se onda vrši punjenje, testiranje i pakiranje zamjenskog tonera. Ovaj proces praktički podrazumijeva ponovnu proizvodnju potrošnog materijala zamjenskog tonera. Navedeno će potvrditi tekst koji se može pročitati na pakiranjima originalnih tonera – “Prazan toner molimo zapakirati i vratiti proizvođaču” što upućuje da jednom iskorišten toner ponovno ide u proizvodnju.

Sljedeće često postavljano pitanje: “Je li originalni toner bolji od zamjenskog tonera?” Iako je odgovor potvrdan, napomenuti ćemo kako se ovdje radi o iznimno malim razlikama koje korisnik neće primijetiti jer su one nevidljive ljudskom oku. Kupnja originalnog tonera je neisplativa iz razloga što je njegova kvaliteta u odnosu na zamjenski toner minimalno bolja, dok je razlika u cijeni značajna.

Na pitanje porijekla proizvođača zamjenskih tinti i zamjenskih tonera također ćemo odgovoriti. Većina potrošnog materijala se proizvodi u zemljama istočne Azije, no često ti isti proizvođači ne pakiraju proizvod pod svojim imenom, već ga prodaju druge tvrtke gdje na cijenu zamjenskog tonera utječe jačina branda.

Ukoliko ste u prošlosti imali negativna iskustva u korištenju zamjenskih tonera, to je posljedica nemarnosti tvrtki koje su se bavile prodajom zamjenskih tonera. Za naše zamjenske tonere i zamjenske tinte jamčimo te smo fokusirani na maksimalno zadovoljstvo kupca, a našu ponudu možete provjeriti klikom ovdje.