Održavanje web stranica

Sigurnost i optimalni rad

Nakon završetka izrade ne znači kako posao na web stranici kompletno završava. Ovisno o platformi potrebno je s vremena na vrijeme pogledati što se događa u pozadini. Sigurnosni propusti su često pozivnica za nepozvani ulaz u web nakon čega obično dolazi do zaraze ili stavljanja neprimjerenog sadržaja. Zbog toga je potrebno održavati web stranicu jer sigurnost je samo jedan dio. Drugi dio odnosi se na osvježavanje sa sadržajem pa čak i kad je u pitanju statična stranica.

Tehničko i sadržajno održavanje

  • tehničke nadogradnje jezgre sustava i dodataka
  • sigurnosni pregledi
  • objavljivanje sadržaja za klijente
  • izmjene na web stranicama
  • prilagođeni paketi održavanja

Držeći se principa cjelokupne usluge za naše klijente, vrlo bitna stavka naših dugoročnih suradnji je i održavanje web stranica. Apsolutno je jasno kako je danas web mjesto poduzeća, udruge, institucije ili bilo kojeg drugog oblika online prisutnosti, polazna točka, a njena ažurnost i neometan rad, osnova ozbiljnosti.

Ranije korištena paradigma izrade web stranice i njeno prepuštanje virtualnom svijetu (jer i tako tvrtka nema što stalno dodavati na web) potpuno je izbačena iz uporabe. Svako postupanje na stari način, prije ili kasnije stiže na naplatu. Što pod time mislimo?

U prvom redu, neodržavana web stranica daje dojam površnosti, nebrige ili jednostavne nedovoljne profesionalnosti subjekta koji je prisutan na internetu. Zastarjele vijesti, neaktualan sadržaj ili obavijesti o događaju koji se najavljuje, a zapravo je prošao – sigurno je nešto što ste viđali prilikom pretrage digitalnih prostranstava.

S druge strane, neažurni programski kod vrlo brzo može postati prijetnja cjelokupnom funkcioniranju poslužitelja. Nisu hakeri zločesti jer napadaju vašu web stranicu. Upravo zbog njih vaše internet odredište mora biti tehnički ispravno i u korak s tehnologijom. Usput, rijetko kada netko ciljano napada vašu web stranicu (osim ako niste iznimno zanimljivi).

Najčešći način napadu jesu automatizirane skripte koje traže propuste na web stranici i koriste ih u cilju slanja promotivnih materijala (spam) ili bilo kojeg drugog iskorištavanja resursa vašeg servera. Posljedica toga je nedostupnost ili potpuno nefunkcioniranje vašeg web sjedišta.

Održavanje web stranice u Ofiru izgleda kao sustavan mjesečni zadatak koji se prema evidenciji vrši za svakog klijenta. Uključeni zahvati mogu se razlikovati u odnosu na potrebe koje web stranica ima, no možemo ponuditi:

  • minimalno jednom u mjesecu kontrolu stanja web rješenja naručitelja što uključuje pregledavanje web rješenja, nadogradnju sustava na kojemu je bazirano web rješenje, nadopunu i osvježavanje web rješenja po zahtjevu naručitelja.
  • uz obaveznu kontrolu web rješenja od strane izvoditelja, vršimo uslugu neograničene nadopune i osvježavanja web rješenja,
  • objavu željenih materijala ovisno o hitnosti i prioritetu (već unutar nekoliko sati od dostave informacije),
  • otklanjanje nepravilnosti u web rješenju naručitelja u najkraćem vremenskom roku unutar 24 sata od prijave nepravilnosti,
  • stalnu optimizaciju za tražilice uz praćenje ključnih riječi u dogovoru s naručiteljem te redovno izvještavanje o statistici posjećenosti web rješenja

Redovno održavanje vašeg web mjesta, ulog je u dugoročni prepoznatljivi digitalni identitet.

Tehničko i sadržajno održavanje stranice?

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte na brojeve telefona:

Newsletter