Održavanje web stranica

Sigurnost i optimalni rad

Održavanje web stranice stalni je proces ažuriranja i optimiziranja kako bi se osiguralo da stranica ostaje funkcionalna, sigurna i ažurna. To uključuje redovitu provjeru neispravnih poveznica, ispravljanje pogrešaka i ažuriranje sadržaja kako bi se posjetiteljima pružile točne i relevantne informacije. Osim toga, održavanje web-stranice uključuje i provedbu sigurnosnih mjera za zaštitu od potencijalnih prijetnji i osiguravanje usklađenosti dizajna i funkcionalnosti web-stranice s trenutnim industrijskim standardima i očekivanjima korisnika. Dosljedno održavanje ključno je za poboljšanje korisničkog iskustva, održavanje poretka u tražilicama i poticanje pozitivne online prisutnosti tvrtki i organizacija.

Tehničko i sadržajno održavanje

  • tehničke nadogradnje jezgre sustava i dodataka
  • sigurnosni pregledi
  • objavljivanje sadržaja za klijente
  • izmjene na web stranicama
  • prilagođeni paketi održavanja

Držeći se principa cjelokupne usluge za naše klijente, vrlo bitna stavka naših dugoročnih suradnji je i održavanje web stranica. Apsolutno je jasno kako je danas web mjesto poduzeća, udruge, institucije ili bilo kojeg drugog oblika online prisutnosti, polazna točka, a njena ažurnost i neometan rad, osnova ozbiljnosti.

Neodržavana web stranica daje dojam površnosti, nebrige ili jednostavne nedovoljne profesionalnosti subjekta koji je prisutan na internetu. Zastarjele vijesti, neaktualan sadržaj ili obavijesti o događaju koji se najavljuje, a zapravo je prošao – sigurno je nešto što ste viđali prilikom pretrage digitalnih prostranstava.

S druge strane, neažurni programski kod vrlo brzo može postati prijetnja cjelokupnom funkcioniranju poslužitelja. Nisu hakeri zločesti jer napadaju vašu web stranicu. Upravo zbog njih vaše internet odredište mora biti tehnički ispravno i u korak s tehnologijom. Usput, rijetko kada netko ciljano napada vašu web stranicu (osim ako niste iznimno zanimljivi).

Najčešći način napadu jesu automatizirane skripte koje traže propuste na web stranici i koriste ih u cilju slanja promotivnih materijala (spam) ili bilo kojeg drugog iskorištavanja resursa vašeg servera. Posljedica toga je nedostupnost ili potpuno nefunkcioniranje vašeg web sjedišta.

Održavanje web stranice u Ofiru izgleda kao sustavan mjesečni zadatak koji se prema evidenciji vrši za svakog klijenta. Uključeni zahvati mogu se razlikovati u odnosu na potrebe koje web stranica ima, no možemo ponuditi:

  • minimalno jednom u mjesecu kontrolu stanja web rješenja naručitelja što uključuje pregledavanje web rješenja, nadogradnju sustava na kojemu je bazirano web rješenje, nadopunu i osvježavanje web rješenja po zahtjevu naručitelja.
  • uz obaveznu kontrolu web rješenja od strane izvoditelja, vršimo uslugu neograničene nadopune i osvježavanja web rješenja,
  • objavu željenih materijala ovisno o hitnosti i prioritetu (već unutar nekoliko sati od dostave informacije),
  • otklanjanje nepravilnosti u web rješenju naručitelja u najkraćem vremenskom roku unutar 24 sata od prijave nepravilnosti,
  • stalnu optimizaciju za tražilice uz praćenje ključnih riječi u dogovoru s naručiteljem te redovno izvještavanje o statistici posjećenosti web rješenja

Redovno održavanje vašeg web mjesta, ulog je u dugoročni prepoznatljivi digitalni identitet.

Tehničko i sadržajno održavanje stranice?

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte na brojeve telefona:

Newsletter