OfirLAB edukacije

Dijeljenje znanja

Uz dogodišnje održavanje praksi za studente, Ofir odlazi korak dalje u organiziranju OfirLAB edukacija kojima se pružaju osnovna, ali i napredna znanja svima zainteresiranima za IT industriju. Prva edukacija obuhvaćala je osnove razvoja web stranica i aplikacija nakon koje su oni najuspješniji nastavili program dodatnim usavršavanjem radom na pravim projektima. U planu je pokrivanje i ostalih segmenata koji čine jezgru našeg poslovanja, odnosno radionice u hardver odjelu kao i radionice digitalnog marketinga.

Polja educiranja

  • Razvoj web stranica i aplikacija
  • IT podrška
  • Digitalni marketing

Iako IT idustrija ne usporava svoj rast, manjak radnika je i dalje vidljiv na tržištu rada. Stoga smo došli do zaključka kako bi mogli i mi dati svoj doprinos organiziranjem edukacija koje smo nazvali OfirLAB. Tako smo u lipnju 2022. održali smo prvi crash course. Prva je to radionica u sklopu OfirLAB-a koji će s radom nastaviti i ove godine, a termin novog coursea predviđen je već za veljaču.

Prvi crash course u fokus je stavio razvoj weba te se sastojao od tri susreta na kojima su se prošli temelji za razvoj dinamičkih web stranica. Teme koje smo obradili su: postavljanje web razvojnog okruženja, HTML, CSS i JS, PHP te baze podataka.

Uključeno je bilo 10 radnih sati, predavanja i radnih zadataka na stvarnim primjerima, mentoriranje i podrška tijekom tečaja, materijali s predavanja, te potvrda o završenoj edukaciji, a radilo se po modelu BYE (bring your own equipment). Sve to nikako nije prošlo bez obveznog ofirovskog osvježenja u vidu sokova i kave tijekom trajanja tečaja, a neizostavni dio – završno grupno druženje i networking.

Po završetku edukacije, najbolji kandidati na crash course-u će nastavili su i na razvojnu praksu kojoj je cilj bio usmjeravati se prema željenom cilju; frontend, backend, DevOps, QA… Ponosni smo istaknuti da su neki polaznici našeg crash coursea danas i službeno Ofirovci!

Crash course je namijenjen svima koji žele započeti svoju IT karijeru u developmentu, kao i unaprijediti svoje znanje, a uz crash course kodiranja, planiramo organizirati marketinške i hardver radionice. Stay tuned for more – pratite i dalje naš web i Facebook stranicu!

Newsletter