Srednjoškolci u Ofiru

27. listopada 2023.

Kroz strategiju filantropije u zajednicu ulažemo kroz različite radionice, seminare, prakse i donacije. Upravo iz tog razloga, pokrenuli smo program „Ideja? Praksa? Realizacija? Ofir“ s kojim želimo pomoći studentima da unaprijede svoja znanja i vještine vezane uz IT sektor, te prošire znanja o tržištu rada i mogućim budućim zanimanjima.

Tijekom godina, kroz naše je programe prošlo puno praktikanata, a neki od njih su i naši sadašnji zaposlenici. Također, osim naših “lokalnih” studenata i srednjoškolaca, posljednjih nekoliko mjeseci u uredu su se mogli čuti francuski i španjolski jezik jer su naš tim upotpunili studenti koji su u Hrvatsku došli putem ERASMUS programa.

Osim za ostvarivanje prakse, naša su vrata uvijek otvorena svim učenicima i studentima koji nas žele posjetiti i vidjeti čime se bavimo. Ove godine tu je mogućnost iskoristio veliki broj srednjoškolaca, prvenstveno iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek, koji su zajedno sa svojim profesorima razgledali Ofir, te upoznali odjele i naš tim.

Naše su urede prije nekoliko dana obišli i gosti iz Slovenije, a o njihovom boravku u Osijeku više nam je rekao profesor Bojan Borjanić.

“Osam učenika iz Slovenije iz Elektrotehničke škole Ptuj, smjerovi; računalni tehničar, elektrotehničar i mehatroničar došli su na Erasmus u sklopu projekta RCK u Elektrotehničku i prometnu školu Osijek. Ovdje borave dva tjedna, od 16. listopada do 27. listopada, a pohađaju vježbe u sklopu nastave koje u redovitoj nastavi pohađaju učenici škole. U slobodno vrijeme obilaze znamenitosti Osijeka, a vikendom i okolnih gradova. Puni su pozitivnih dojmova o gradu i školi koja ih je ugostila. Posebno ih je dojmila tvrđa i novi stadion NK Osijek. Naravno vikendom su obišli čari noćnog života grada, a samim tim upoznali nove prijatelje što u školi tako i u samom gradu!”

Dan karijera u tehničkim zanimanjima

U sklopu “Dana karijera u tehničkim zanimanjima” posjetili su nas učenici Elektrotehničke i prometne škole iz Osijeka. Cilj ovakve suradnje između škole i poduzetnika je ne samo promocija tvrtke već i promocija i razvoj interesa za zanimanjima i strukovnim obrazovanjem u sektoru elektrotehnike i računalstva.

Pred kraj prošle školske godine imali smo priliku ugostiti učenike treće godine smjera Mehatronike. Posjet je bio iznimno zanimljiv i informativan, kako za učenike tako i za nas. Učenici su imali priliku postavljati pitanja i razgovarati s našim programerima i IT podrškom, što je potaknulo zanimljive teme i razmjene iskustava. Također, dobili smo uvid u ono što učenici očekuju od poslodavca i u kojim se područjima žele razvijati.

Posjet učenika 3. godine Mehatronike  Učenici 3. godine mehatronike

Kroz ovakav tip suradnji vidimo da zajednički napori tvrtke, obrazovnih institucija i mladih mogu rezultirati obogaćujućim iskustvima, poticanjem interesa za tehnička zanimanja i promicanjem strukovnog obrazovanja. Suradnja između svih tih aktera može oblikovati buduće generacije, omogućiti im da steknu praktično iskustvo i usmjerenje prema karijerama u područjima kao što su elektrotehnika, računalstvo i mehatronika. Veselimo se novim posjetima!

Ana Božić