Ofirovci u zajednici

23. travnja 2024.

Svjesni činjenice da prava snaga ne leži samo u financijskim mogućnostima, već i u našoj sposobnosti da utječemo na pozitivne promjene direktnom interakcijom s okolinom u kojoj živimo i radimo, odlučni smo u namjeri da naši zaposlenici budu ključni akteri u tom procesu. U skladu s tim, Ofir je usvojio strategiju filantropije koja se ne temelji isključivo na doniranju sredstava već i na aktivnom sudjelovanje unutar zajednice.

Dijeljenjem iskustava i prenošenjem znanja, sudjelovanjem na seminarima i panelima, volonterskim angažmanom, te ulaganjem u mlade kroz edukaciju i praksu potvrđujemo činjenicu kako uspjeh tvrtke nije samo odraz njenih poslovnih rezultata, već i dubljeg angažmana zaposlenika.

Kroz volontiranje, zajedno stvaramo mostove nade za one koji su u potrebi.

Naš direktor Milan Puvača, aktivni je član Rotary kluba Osijek Josip Juraj Strossmayer, čija je misija posvećena podršci mladima i razvoju zajednice. Kroz različite aktivnosti poput donacija, stipendiranja mladih, sudjelovanja u akcijama, organizacije piknika i humanitarnih utrka, te akcija prikupljanja sredstava, članovi kluba aktivno sudjeluju u izgradnji bolje zajednice. Njihova predanost i angažman osiguravaju da mladi dobiju podršku i poticaj koji im omogućuju da ostvare svoj puni potencijal, a zajednica se razvija na način koji je inkluzivan i podržava sve njene članove.

Uz to, Milanova podrška i angažman u Osječkom športskom savezu gluhih imaju pozitivan utjecaj u stvaranju svijest o važnosti jednakih mogućnosti za sve članove društva te promicanju socijalnu uključenost osoba s invaliditetom u zajednicu. Kroz sudjelovanje u aktivnostima Saveza i podršku njihovim inicijativama, Milan i Ofir aktivno doprinose stvaranju pozitivnih modela inkluzije.

“Sudjelovanje u Rotary klubu Osijek Josip Juraj Strossmayer i Osječkom športskom savezu gluhih za mene predstavlja važan segment sudjelovanja i „vraćanja“ zajednici. Kroz angažman u ovim organizacijama, imam priliku direktno doprinijeti poboljšanju života pojedinaca i okruženja, što mi pruža veliko osobno zadovoljstvo i osjećaj ispunjenosti. Svaka aktivnost u ovim organizacijama vidljivo utječe na pojedince i ciljane skupine. Vidjeti kako ste nekome pomogli, usmjerili ga na novi put ili pomogli u ostvarenju njegovih potencijala pruža mi posebnu dimenziju životnog ostvarenja.”

Posebnu ulogu u zajednici ima kolega Ivan Tomić, koji redovito sudjeluje u dobrovoljnom darivanju krvi, čineći izuzetan doprinos zajednici. Njegova predanost humanitarnom činu darivanja krvi inspirira ostale kolege da se pridruže i podrže ovu važnu inicijativu. Njegovo djelovanje podsjeća nas da svatko od nas može napraviti razliku i doprinijeti boljoj zajednici, te da je solidarnost ključna vrijednost koja nas povezuje i čini jačima.

Ideje se rađaju, znanje dijeli, a iskustva prenose.

[IT i TI] u organizaciji Udruge Edit održao se na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a događaj je okupio stručnjake iz IT kompanija s fokusom na teme poput AI-a u QA-u, poslovnoj analizi i marketingu, game development i zapošljavanju u IT sektoru. Na panel raspravi na kojoj su sudjelovali bivši i sadašnji studenti, sudjelovao je kolega programer Robert te je podijelio svoje iskustvo studentskog rada u Ofiru.

Ana, kolegica iz odjela digitalnog marketinga nedavno je na Akademiji za umjetnost i kulturu sudjelovala na predavanju pod nazivom “Putovanje kroz karijere u kreativnim industrijama: uspjesi i izazovi”, koje je bilo namijenjeno studentima prve i druge godine diplomskih studija koji uskoro izlaze na tržište rada. Cilj ovog predavanja bio je pružiti studentima uvid u izazove s kojima će se susresti nakon završetka fakulteta, kao i predstaviti raznolikost prilika koje mogu iskoristiti u svojim budućim karijerama. Predstavila je svoje područje rada – digitalni marketing, te je podijelila primjere iz prakse i izazove s kojima se svakodnevno suočava u radu.

“S obzirom na činjenicu kako sam upravo na Akademiji magistrirala prije nekoliko godina, bilo je izuzetno zanimljivo vidjeti kako se program razvio od mojih studentskih dana. Smatram da je interakcija i razmjena iskustava s trenutnim studentima od ogromne važnosti, posebno u kontekstu digitalnog marketinga kojim se bavim. Dobiti priliku čuti direktno mišljenja i očekivanja glavnih ciljnih skupina s kojima radim, pružilo mi je dragocjeni feedback i smjernice za daljnje korake.”

Naša Ivana, trenutno studentica diplomskog studija Akademije, aktivna je na raznim aktivnostima koje se održavaju u sklopu i izvan fakulteta. “Međunarodni znanstveni skup Europski realiteti” s krovnom temom – održivost, održao se na Akademiji u organizaciji Odsjeka za kulturu, medije i menadžment, a Ivana je u sklopu skupa sudjelovala u dijelu koordinacije sudionika, predavača i posjetitelja te pripreme materijala za društvene mreže.
Od 28. do 30. travnja sudjelovati će i na Danima medijske pismenosti AUKOS-a koji za cilj imaju promociju razvoja medijske pismenosti i kritičkog vrednovanja medijskog sadržaja.

U IT svijetu, svima je dobro poznata KulenDayz konferencija koja se održava u Osijeku i privlači veliki broj stručnjaka iz raznih područja s naglaskom na informacijsko-komunikacijski sektor. Na nekoliko posljednjih konferencija je Vedrana koja osim što je imala priliku doprinijeti uspjehu jednog ovakvog velikog događaja, također je otvorila vrata novih prilika i iskustava.

Kroz volontiranje na konferencijama i seminarima, naši su se zaposlenici povezali sa širokim spektrom stručnjaka te proširili mrežu poslovnih kontakata koja nije samo proširila njihov profesionalni krug, već im je omogućila da razmijene ideje, steknu nova znanja i perspektive, te se istaknu i pokažu svoje vještine u stvarnom svijetu.

Najmanji čin dobrote prema životinjama stvara ogromnu razliku u njihovim životima.

Volontiranje u udrugama za zaštitu životinja pruža priliku za aktivno sudjelovanje u zaštiti i brizi o različitim vrstama životinja koje su često napuštene, zlostavljane ili ugrožene. Svaka volonterska aktivnost, bilo da se radi o hranjenju napuštenih pasa, čišćenju staništa divljih životinja ili educiranju javnosti o važnosti zaštite životinja, doprinosi stvaranju pozitivnih promjena. Zajedno sa svojom obitelji, Maja posjećuje sklonište za napuštene životinje Udruge Pobjede. Njihova volonterska aktivnost ne samo da obuhvaća šetnju pasa i igru s njima, već i pružanje pažnje i poslastica kojima razvesele te četveronožne prijatelje. A kao vrhunac, upravo je njen kućni ljubimac Odi udomljen iz ovog Azila.

S obzirom kako je veliki ljubitelj i vlasnik kunića, Ana volontira u Udruzi za pomoć zečevima i kunićima “Zecovi”. Udruga za cilj ima podizanje svijesti o odgovornom i promišljenom uzimanju kunića za kućne ljubimce, podizanje razine znanja o ovoj vrsti ljubimaca te aktivno spašavanje i udomljavanje napuštenih kunića. Aktivnim vođenjem profila na društvenim mrežama, Ana daje svoj doprinos pri ostvarivanju ovih ciljeva.

Aktivnosti u kojima sudjeluju, ne utječu pozitivno samo na zajednicu već potiču osobni razvoj naših zaposlenika pružajući im priliku za širenje perspektive, stjecanje novih iskustava i povezivanje s širim svijetom izvan njihove svakodnevne rutine. Izuzetno smo ponosni na svakog od njih!

 

Ana Božić