Mlade praktikantice u Ofirovim redovima – kako im je bilo?

6. lipnja 2017.

Filantropski nastrojen Ofir je u sklopu EU projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ te u suradnji sa Zakladom Slagalica u travnju na praksu primio četiri praktikantice, koje su svojom željom za učenjem i stjecanjem znanja te naravno, stasom i glasom proljepšali njegove redove. Znate kako se kaže, sve što je dobro kratko traje, a tako je i praksa Dore, Edite, Maje i Tajane u trajanju od dva mjeseca došla kraju. Iako je praksi došao kraj, suradnja se svakako nastavlja jer su ove četiri mlade dame pokazale iznimnu volju i upornost za radom te osim navedenog naučeno primijenili u praksi. Kako ne bismo samo piskarali što mislimo o njima, palicu ćemo im prepustiti te poslušati njihove dojmove i iskustva o radu u Ofiru.

Zašto praksa u Ofiru?

Praksu sam smatrala odličnom prilikom za stjecanje novoga iskustva na području web dizajna kao i dizajna uopće. Želja mi je jednog dana ostvariti poslovni put u sferi weba ili grafičkog dizajna. (Maja)

Na praksu u Ofir odlučila sam se prijaviti zbog skupljanja radnog iskustva i iz znatiželje. Ekipa mi je pružila priliku i dala povjerenje za koje znam da sam im i ispunila. (Edita)

Ofir ekipa?

Biti dio ekipe Ofira je odlično! Atmosfera je opuštena, a timski rad i otvorenost u Ofiru je na visokoj razini. (Tajana)

S kojim programima ste se susreli na praksi?

Tijekom prakse sam se susrela s dva već dobro poznata programa Photoshop i Illustrator. Najdraži mi je Illustrator zbog većih mogućnosti izvedbe nekih zadataka. Novina mi je bilo korištenje Photoshopa za sastavljanje vizuala. Programi kao sami čak i nisu teški za rad samo treba shvatiti i pogoditi mjernu jedinicu, što mi je još uvijek ostala velika mana. Recimo to ovako, sada znam neke stvari koje me nijedan tutorial neće naučiti. (Dora)

Bilo je različitih programa u kojima smo radili Asana, Adobe Photoshop, a izdvojila bih Adobe Premiere s kojim sam se borila da shvatim kako radi pa je bilo različitih tutoriala i pomoći našeg mentora (Ivana) da uspješno savladam osnove i napredne funkcije programa. (Tajana)

Kakvi su vam zadaci bili tijekom prakse?

Zanimljivi, izazovni i kreativni. Radili smo svašta, objave za klijente, tekstove za blog na engleskom jeziku – to je definitivno bio jedan od najvećih izazova. Uz to, naučila sam kako funkcionira plaćeno oglašavanje na Facebooku. Počela sam razmišljati u smjeru marketinga i za to veliko hvala Ofiru. (Edita)

Zadaci su bili raznoliki, od vizuala koji su se objavljivali na društvenim mrežama u kojima smo, ovisno o specifičnosti klijenta, oblikovali ih, naravno surađujući s odjelom marketinga. Drugi dio odnosio se na samu izradu web stranice, od svojevrsne skice – wireframinga, pa do njezine konkretne realizacije u vidu dizajna, pri čemu smo se kao glavnim alatom, služili Photoshopom. (Maja)

Vaši planovi nakon prakse?

Riješiti faks, zatim more i malo uživanja. Nakon toga nastavljam suradnju s Ofirom uz još jedan posao što će mi ovo ljeto učiniti dinamičnim te uz puno obaveza. (Tajana)

Namjeravam i dalje ostati u polju grafičkog ili web dizajna, ali nikad se ne zna što će život donijeti. (Dora)

Šećer na kraju, preporuke budućim praktikantima?

Ovakvu vrstu prakse preporučila bih svima koji su otvoreni, kreativni i željni novog iskustva (Edita)

Stime je praksa naših praktikantica završena no to ipak nije sve! Mlade dame ćemo zadržati u našim redovima kako bi nastavile skupljati potrebna znanja i iskustva te samim time značajno napredovale. Jaka ženska ruka je potrebna, a Dora, Edita, Maja i Tajana su pokazale da imaju kakvu Ofir treba!