Kako je prosječni Ofirovac postao 2 godine mlađi u 2017.-oj?

20. siječnja 2017.

Iako je 2016. sada već „daleko“ iza nas pa svi će reći da su godinu dana stariji, senilniji i bliži reumi, no ne i Ofir, barem ne po svome sastavu koji u prosjeku nikada nije bio mlađi. Točnije, prosječni Ofirovac je u 2017. godinu ušao s 28 godina  što bi značilo da se pomladio za čak 2 godine u odnosu na 2016.

Pitate se kako je to moguće?? Pa kako već i smrznuti vrapci na granama znaju da je „praksa prakse“ osječkih studenata da znanje iz fakultetskih klupa dođu izbrusiti upravo u Ofir, upravo je to učinilo i troje studenata FERIT-a, odnosno Nikolina, Daniel i Tom. Svako od njih troje je po svojim željama odabrao jedan odjel u Ofiru te sada rade u hardwareu, web developmentu i marketingu. A zašto su se odlučili baš za Ofir, kako su se snašli, što su naučili i zašto preporučuju Ofir svojim budućim kolegama, pročitajte u nastavku.

1. Kako si saznala/saznao za praksu u Ofiru, i zašto si se prijavila/prijavio?

Nikolina:

Za praksu u Ofiru sam saznala preko fakulteta kada smo trebali odabrati jednu od tvrtki u kojoj želimo odrađivati stručnu praksu. Odabrala sam baš Ofir zbog pristupačnosti ljudi koje rade ovdje i mogućnošću odabira područja o kojem mogu učiti.

Daniel:

Tvrtka Ofir surađuje s FERIT-om pa sam za praksu saznao preko stranice stup.etfos.hr na kojoj se nalaze tvrtke koje nude praksu. Išao sam na više razgovora za praksu ali sam se za Ofir odlučio jer sam želio naučiti web programiranje, a također atmosfera na samom razgovoru za praksu je bila opuštena.

2. Na kojem području si radio/radila u Ofiru, i s kakvim predznanjima si došao/došla?

Tom:

Radio sam u hardver odjeljenju. Imao sam predznanja stečena u srednjoj tehničkoj školi i elektrotehničkom fakultetu te samostalnim radom s računalima

Nikolina:

Najviše sam radila na području marketinga i dizajna. Predznanje za marketing sam skupila tijekom srednje škole, a dizajn sam krenula od samog početka na stručnoj praksi.

3. Za vrijeme prakse, jesi li se susreo/susrela s teže rješivim zadacima i kako si se snašao/snašla?

Daniel:

Tijekom prakse imao sam težih zadataka koje nisam lako riješio. Prvo sam koristio Google par dana, odnosno kolege su pustili da se sam borim s problemom kako bih naučio i druge stvari tijekom istraživanja. Ako ne bih znao riješiti izazov koji su mi dali, obratio bih se nekom od kolega na poslu, a oni bi mi dali početni hint s kojim bih ubrzo sam došao do kvalitetnog rješenja.

4. Je li ti praksa u Ofiru ispunila očekivanja?

Nikolina:

Iskreno, ispunila je i više od očekivanog. Mislila sam, kao i većina, kako neću puno naučiti na stručnoj praksi no do sada mogu reći kako sam više nego zadovoljna.

5. Kako bi opisao/opisala Ofir u 3 riječ i zašto?

Tom:

Stručan, opušten i poučan. Jer sam doista usavršio svoja dosadašnja znanja, naučio puno novih korisnih stvari, a sve to u opuštenoj i prijateljskoj radnoj atmosferi.

Daniel:

Jednostavno nemam riječi.

6. Što možeš poručiti novim mladim nadama – praktikantima?

Nikolina:

Mogu im samo reći neka dođu jer će sigurno naučiti sve što ih zanima, a ujedno će se zabaviti i uživati u ugodnom društvu zaposlenika.

Daniel:

Nećete se pokajati ako budete odrađivali praksu u Ofir-u.

Ako ste spremni za rad i ako imate volje, Ofir je pravo mjesto za vas. A mi za kraj možemo samo reći da smo iznimno ponosi na naše padawane te im želimo uspješno izvršavanje svih taskova u Asani. Prionite na posao!

Ofir

Pratite nas na društvenim mrežama!