Web novosti

Sve novosti IT novosti Web novosti Marketing novosti

Najkorisniji alati za web dizajn

Predstavljamo vam tri najkorisnija alata za web dizajn koji mogu značajno poboljšati učinkovitost i kvalitetu rada.

Rat chatbotova: Bard vs. ChatGPT

Googleov Bard je kao i ChatGPT, OpenAI chatbot, primjer generativne umjetne inteligencije koja može odgovoriti na pitanja na ljudski način. Oba chatbota imaju svoje prednosti i mane i predstavljaju značajno postignuće u razvoju umjetne inteligencije.

Umjetna inteligencija osnažuje Google

Google je predstavio SGE – prvu tražilicu u koju je integrirana umjetna inteligencija. Era pretraživanja i dobivanja odgovora u formi plavih poveznica je prošla, stiglo je vrijeme pretraživanja postavljanjem pitanja i direktnim dobivanjem odgovara – od slika do podcastova.

Zašto odabrati obnovljeno računalo?

Neovisno o tome radi li se o prijenosnom ili stolnom računalu, obnovljena računala donose bezbroj prednosti koje će ispuniti vaše potrebe i zahtjeve. Detaljan proces obnove i strogi testovi kvalitete jamče njihovu dugotrajnost i pouzdanost.

OfirLAB – CODE CLASSROOM

Ofir započinje s tečajem namijenjenom studentima te svima koji žele započeti IT karijeru u developmentu, unaprijediti svoje znanje i otvoriti si put u svijet IT-a.

Modernizacija Ofirove internet stranice

Sa željom predstavljanja u novom i modernijem izdanju, Ofir je dobio osvježenu web stranicu koja je modernizirana u svakom segmentu.

Izrada web trgovine za tvrtku Mako d.o.o.

Sazrio je još jedan uspješan plod dugogodišnje suradnje Makoa i Ofira – Mako web trgovina. 

Mako d.o.o. je poznati proizvođač pletenine čiji se proizvodi mogu pronaći u trgovinama i franšizama diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine te od sada i putem web trgovine.

Ofir hardver praksa

Proteklih mjesec dana naš hardver tim povećao se za dva člana. Studenti FERIT-a, Domagoj Kolić i Igor Elmauer, iz prve ruke naučili su što podrazumijeva i kako izgleda rad u hardveru.

OFIR-ovci na GrowIT konferenciji

Prošli vikend jedan dio OFIR-ovaca proveo je u Novom Sadu. Povod je bio sudjelovanje na GrowIT konferenciji, a cilj je bio saznati najnovije trendove i povezati se s ljudima iz IT svijeta.

Ideja? Praksa? Realizacija? Ofir.

Ofir d.o.o. i u 2018. nastavlja sa projektima društvene odgovornosti koji su usmjereni na mlade, njihovu edukaciju i profesionalni razvoj. Svi odjeli poduzeća razmjerno sudjeluju u ovom projektu koji je prošle godine polučio vrlo dobre rezultate.

Još jedna uspješna suradnja – učenici i Ofirovci

Kroz posljednjih desetak godina tvrtka Ofir ponosi se s brojnim uspješnim i kvalitetnim suradnjama. Među njima se ističe ona s Gaudeamusom, prvom privatnom srednjom školom u Osijeku koju moderniziramo duži niz godina kako s hardverom, tako i sa softverom odnosno KnEx-om.

Druga strana Ofira #4 – Damir Majer

Na izgled miran i povučen, naš developer Damir uvijek se oglasi baš kada je to najpotrebnije. Njegove šale i komentari koji ponekad dolaze iz vedra neba, u našem uredu tzv. kokošinjcu – uvijek budu popraćene smijehom.